Urmas Suklest ootab preemia

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

IMG_0472

Haapsalu linnavolikogu tänase istungi päevakorras on aastalõpupreemia määramine linnapea Urmas Suklesele (pildil) ja aselinnapeadele Peeter Vikmanile, Liina Põllule ning Kaja Rootarele.

Volikogu esimees Andreas Rahuvarm ütles, et ettepaneku kohaselt saaks Sukles preemiat ühe kuupalga ulatuses. Linnapea palk on 2153 eurot.

„Linnavalitsus on Suklese juhtimisel tublit tööd teinud,“ märkis Rahuvarm. Selle aasta olulisemateks verstapostideks on tema sõnul ühinemisläbirääkimiste protsessi vedamine Ridala vallaga, Jaani 2 maja remonti, kuhu kolib kunstikool, novembri lõpus sai valmis Krahviaia rekonstrueerimisprojekt. Lisaks tunnustatakse Suklest erinevate kultuuriürituste organiseerimise ja toetamise eest. „See on väga oluline, et Haapsalut hoitakse vabariiklikul tasemel pildis, ja kaugemalgi,“ märkis Rahuvarm.

Sellesse aastasse mahtus ka universaalse spordihalli valmimine, mis lisaks kohaliku tähtsusega sporditegevuse arendamisele aitab samuti kaasa Haapsalu tuntusele nii kogu Eestis kui ka välismaal, kuna nüüd on olemas väga head tingimused spordilaagrite ja võistluste korraldamiseks.

Lisaks Suklese preemiale on päevakorras ka preemiad aselinnapeadele Peeter Vikmanile, Liina Põllule ja Kaja Rootarele, kelle preemiaraha summa oleks samuti võrdne ühe kuupalgaga. Aselinnapea palk on praegu 1838 eurot.

Rahuvarm lisas, et talle teadaolevalt ühelgi volikogu liikmel vastuväiteid pole, vähemalt pole seni keegi sellest märku andnud. „Eks reedel arutame.“

Sukles ütles, aastalõpupreemiat võivad oodata ka linnavalitsuse ametnikud. „Me ei oska praegu veel öelda, kui suurest summast jutt käib, aga aastaga on palgafondis raha kokku hoitud – osad ametikohad olid täitmata ja inimesed olid ka haiguslehel,“ selgitas Sukles.

Kui palju linnaametnikud preemiat saavad, selgub linnapea sõnul aastal lõpupäevil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
53 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
7 aastat tagasi

Tubli,imelik. Ja olgem ausad, polnud ju ainsatki mõistlikku seletust, miks linnapead preemiat peaksid saama?!

Imelik
7 aastat tagasi

Sõbrad, teeme nüüd nii, et isiklikuks ei lähe! Vahendid, mida volikogu preemiana jagab on maksuraha ja mõeldud kohaliku elu korraldamiseks/parendamiseks, mitte ametnike premeerimiseks. Ametnikud saavad tasustatud oma töölepingu järgi ja kui seal on sätteid premeerimise kohta, siis peab seal olema ka määratletud -“hea töö”. Töölepingu tingimused tehakse allkirja vastu teatavaks kõigile teenistujatele. Linnas sellist “traditsiooni” ei eksisteeri (maksumaksjad ei maksa oma palgalistele kuupalga ulatuses aastalõpupreemiaid). Seega soovivad ametnikud eristuda, omamata selleks moraalset õigustust. Võrdluseks, tõuseb Haapsalu linnapea palk (koos preemiaga) võrreldavaks Rakvere linnapea palgaga, mis on nii elanikelt kui eelarvelt Haapsalust u. kolmandiku võrra suurem. Seega ei vasta ka proportsionaalselt.… Loe rohkem »

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Unustasin.
Samuti ei jaga ma argumendi- “palgafondis jäi raha üle”- adekvaatsust.
Sel juhul on viga juba planeerimises.

just
7 aastat tagasi

See näitabki milline lambakari on volikokku valitud. Inimesed, kel puudub võime või julgus oma peaga mõelda.

kohalik
7 aastat tagasi

Ma arvan, et preemiat saavad kõik linnavalitsuse töötajad (kuigi täpselt ei tea), lihtsalt Lääne Elu pani artiklile pealkirja “Urmas Suklest ootab preemia” (ja mainis ka aselinnapeade preemia saamist) eks seda preemiat makstakse ikka siis kui palgafondis raha jagub. Linna juhib ju tegelikult volikogu (ilma volikoguta ei võta ühtegi tähtsat otsust vastu), kui kellegile ei meeldi volikogu töö, siis palun ärge valige antud inimesi volikogusse.

Ettepanek.
7 aastat tagasi

…… kuulutaks lõpuks RAHU ka inimestele. Võtame aja maha . Loomadele kehtib juba rahu , ega meie maha saa jääda.

Altperekalju
7 aastat tagasi

Nõginägude kummardajad need kommentaaride kustutavad!

juuli
7 aastat tagasi

Linnas lasteaiad ei tule rahadega välja, otsitakse lahendeid,millega makse maksta. See on siis tulemus, mille eest linnajuhid peavad preemiat saama.

Vandaal
7 aastat tagasi

Elektriku naljad mikrobioloogi kallal väga kontrollitud inimesed kirjutas alles keegi ja teisiti arvajate kommentaarid kustutati koheselt tahaks sellele kustutajale nüüd silma vaadata?

Leo
7 aastat tagasi

Linnapeale tuleks preemiale 2 nulli juurde panna ja audile uued veljed suveks kinkida sest selleks aastaks lepiti kokku, et rohkem pagulasi ei tule. See üks eksinud talleke, kes protestiks külmade radikate eest nendele tule otsa lubas panna (õnnetuseks oli naine radiaatori ääres samal hetkel ennast soojendamas) ei jää meile viimaseks. Ootame uuel aastal suuremaid töövõite ja rohkem pagulasi.

Alii
7 aastat tagasi

Allahhu akhbar