Läänemaal on gripi levik veel tagasihoidlik

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lea Kiis Kristjan Kosk

Terviseameti Haapsalu esinduse vaneminspektor Lea Kiis. Foto Kristjan Kosk

Terviseameti andmetel on gripiviiruse levik Läänemaal veel tagasihoidlik, kuigi üle Eesti tuvastab labor järjest enam gripijuhtumeid.

Terviseameti andmeil diagnoositi Eestis eelmisel nädalal laboratoorselt 37 gripijuhtu, neist peaaegu kõik osutasid A gripiviiruseks. Selle tüvega seotud grippi haigestumise kulgu loetakse raskemaks ja seda just kõrgenenud tüsistuste ning suremuse ohu tõttu.

Terviseameti Haapsalu esinduse vaneminspektori Lea Kiisi sõnul on kõige haavatavamad alla 4aastased ja üle 65aastased inimesed. Seetõttu on ka Terviseamet palunud perearstidel pöörata erilist tähelepanu 65aastastele ja vanematele patsientidele ja võtta neilt haigestumise korral kindlasti proovid ka gripiviirusele.

„Kui lapsed haigeks jäävad, ärge viige neid hoida vakstineerimata vanavanemate juurde,” pani Kiis vanematele südamele. Ta lisas, et eelmisel aastal oli Eestis juhus, kus just grippi haigestunud lapselast hoidnud vanainimene ise samuti haigeks jäi ja suri. 

„Eelmisel aastal suri Eestis grippi 20 inimest, kes kõik olid vaktsineerimata,” ütles Kiis vakstineerimise tähtsust rõhutades. Ta lisas, et gripivakstiin aitab ka teiste ülemiste hingamisteede haiguste vastu. „Seda, et vaktsineeritud inimene üldse haigeks ei jää, ei tasu loota. Kui vaktsineeritud inimesel kulgeb haigus kergemini.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leo
5 aastat tagasi

Ei ütleks et tagasihoidlik. Elan 5 korruselise maja 3 korrusel ja öösel oli kuulda kuidas mööda kanalisatsioonitoru gripp 4 korrusele levis. Magada ei lasknud. Naaber kurtis ka, et gripp teeb hirmsat müra. Tegelikust olukorrast nagu ikka ei räägita.

Vandaal
5 aastat tagasi

Kui ei ole surmatõbi siis saab ikka viinast abi!

maali
5 aastat tagasi

mainige see ka ära,et gripivaktsiin on pm otsas 😛