Värvilise Haapsalu kampaania laieneb Haeskasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linna traditsiooniline majade ja piirdeaedade korrastamise konkurss „Värviline Haapsalu“ laieneb Ridala valla Haeska külla.

Värvilise Haapsalu konkursi läbiviimise eesmärgiks on seni olnud Haapsalu linna ilme parandamine ning majaomanike ergutamine hoonete, samuti nende juurde kuuluvate piirete korrastamisele ja värvimisele.
Konkursil osalejatel on olnud võimalus osta hoone välisvärvimiseks vajalikke värve soodushinnaga firmadelt, kellel on linnavalitsusega vastav kokkulepe.

Initsiatiiv sooduskampaania laienemiseks tuli Haeska külaseltsi juhatuse esimehelt Ants Alelt, kes pidas Haapsalu linnas igal aastal korraldatavat konkurssi suurepäraseks võimaluseks kodudele soodsamalt kaunim välimus anda.

„Tundus, et just praegu kui Haapsalu ja Ridala ühinemine on aktiivselt päevakorras, oleks õige Haapsalus toimuv kampaania linnapiiridest välja tuua. Tegemist oleks väga positiivse näitega sellest, kuidas ühiselt toimida,“ rääkis Ale.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on Haeska küla initsiatiiv Värvilise Haapsalu laienemiseks tore mõte. “Loodetavasti hääletab Ridala volikogu Haapsaluga ühinemise poolt ning selline Haeska küla poolne algatus näitab, et külades saadakse aru ühinemise positiivsusest“, rääkis Sukles.

Kuna kampaania laieneb üle linna piiri, siis laiendatakse ka koostööpartnerite hulka ja valdkondasid. Kui seni on olnud koostööpartneriteks vaid värvitootjad, siis Haapsalu-Haeska ühiskampaanias osalevad lisaks neile ka tööriistarendifirma Cramo ning tööriistade ja aiatehnika müügi ettevõte Stokker. Nendest ettevõtetest saab kampaania raames osta või rentida soodsamalt tööriistu või tehnikat.

„Loodetavasti Haeska algatus on kutsuv ning peagi saame rääkida kogu Läänemaad haaravast konkursist Värviline Läänemaa“, lisas Urmas Sukles.

“Värviline Haapsalu-Haeska” leping kirjutatakse alla Haeskas Tuulingu turismitalus 12. Detsembril kell 14.00 ning kampaania algab 1.veebruar 2017.

Konkursiga liituda soovivate külade esindajatel tuleb ühendust võtta Haeska külaseltsi juhatuse esimehe Ants Alega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haeska mees
7 aastat tagasi

Haeska küla Haapsalu linnas. Kõlab totralt. Seega Ridala valla sildid asendatakse sildiga Haapsalu linn ja ümberringi remmelga padrik, linnakeseni kümmekond kilomeetrit.

to Unesnõiduja
7 aastat tagasi

Häbi kui madalalaubaline Sa oled. Kanna mütsi,paistab vähem välja ehk.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Kôrgem laup kui sinul siiski.

Haeskale
7 aastat tagasi

Mis sult ära võetakse? Jumala pärast, oled külakas ja jää külakaks ja seal su koht ongi. Püsi seal ja väldi Haapsalut lõpuni tegelikult ka, mitte ainult siin kommentaarides. Küta edasi Haeskast Sinaleppa kruusakal mülkast mülkasse ja kiru kõigile enda loodud elukäiku

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Haeskale

Külakaid parandab vaid haud vist.

Haeska
7 aastat tagasi

Vat selles see iva ongi, et mis iganes termineid küladele ikka ei lisa küll.

No-le
7 aastat tagasi

Kujuta parem endale taha. Külad oma nimedega olid, on ja jäävad mis iganes termineid neile lisatakse

No
7 aastat tagasi

mina küll ei kujuta ette ,et Haeska on Haapsalu?

Mitta
7 aastat tagasi

Mida räägib Sukles? Seesugune kampaania oli Haapsalus juba enne teda ja muud omavalitsused on selle pealt edasi arenenud. Ei ole mõtet linnu kombel pesale munema jääda, kui pojad juba lendu tõusnud!

täpsustus
7 aastat tagasi
Reply to  Mitta

Ei saa nüüd täpselt aru, mida te öelda tahate või millele vastu vaidlete? Lugesin artikli veelkord läbi ja ei leia kohta, kus Sukles idee algatamise oma teeneks mainib?

Hardi
7 aastat tagasi
Reply to  Mitta

Mitta, kus on see artiklis kirjas,et Sukles selle kampaania algatas? Ole hea ja anna teistele ka teada.

Haeska
7 aastat tagasi

Mis kapaania siin linnapiiridest välja tuuakse? Pigem ikka tuuakse linnapiir Haeskasse ja kampaania tuleb järgi nagu koera saba. Haeskast saab linn kus…..jooksen randa, koduküla randa… siin ei ole pangaautomaati on vaid naati, palju-palju naati……