Rõivas EASi saagast: president Ilves ei vääri seda mainekahju, mis talle on tehtud

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

rõivas

Taavi Rõivas. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Taavi Rõivas ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Hanno Tombergi ametist vabastamine on minister Liisa Oviiri asi ning tema võtab selle eest ka vastutuse. Just Oviir andis nõukogule vastavad juhised. Enim on tal aga kahju, et kannatada on saanud president Toomas Hendrik Ilvese maine, kirjutab Delfi.

„Selge on see, et EASis on kogu protsessi jooksul tehtud vigu. See, kas need kõik tuleks omistada Hanno Tombergile, on omaette küsimus. Kui minister sellise otsuse vastu võtab ja nõukogule juhised annab, siis võtab ta ka ise vastutuse. See ei ole lihtne vastutus," ütles Rõivas.

Ta lisas, et selle teemaga on kõige enam sattunud põhjendamatult löögi alla president Ilves. Ta ütles, et kui riigiasutus langetab otsuse ja kodanik selle täidab, siis on raske selle hilisemat muutmist nõuda. President on käitunud selle järgi, milline oli EASi otsus.

„Ta ei vääri seda mainekahju, mis talle on tehtud. Hanno Tombergi vallandamine seda olematuks ei tee. Minister Oviir peab nüüd ütlema, mis edasi saab."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kes
7 aastat tagasi

siin nüüd häbenema peaks , kas ehk sorts.

sorts
7 aastat tagasi

inimesed

see mölakas häbenes Eesti ja eesti inimeste pärast.
ta on varas ja mölakas!

inimesed
7 aastat tagasi

jätke labasused ja õelutsemine. See härra oli meie president 10aastat ning presidendi nimi saadab teda alati. Ta on maailmamastaabis hinnatud mees ja see saaga , mis on tema koduga seoses ei ole tema enda tahtlikult tekitatud. Küllap asjaolude uurimine annab lõpliku lahenduse.

õnneks
7 aastat tagasi

ei ole see härra enam meie peaminister !

Mart
7 aastat tagasi

Tõepoolest, ilves ei vääri enda ülalüidamiskulusid rahva poolt.

juss
7 aastat tagasi

rõivas räägib vastutusest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. kodanik
7 aastat tagasi

Ilvese mainet on kujundanud üleaisalöömine ja võõra raha sattumine segastel asjaoludel tema kinnisvarasse. Tõesti kurb, kui seda nüüd oluliselt kahjustati….

Volli͈,+saarlane.
7 aastat tagasi

100% Rõivasega nõus — Ilves peab kõik raha tagasi maksma ja asi lahedatud (peaaegu — protsendid tuleb ju ka tagastada €U fonile!)

….ja ongi asi lahendatud. (rasvane punkt)