Kaks pagulast on esitanud avalduse oma pereliikmete Eestisse toomiseks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

põgenik pagulane

Foto: Scanpix

Euroopa Liidu rändekava alusel Eestisse paigutatud inimest on kaks esitanud avaldused taasühinemiseks oma perekonnaga.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles BNS-ile, et kui kaks avalduse esitanut on Eestisse saabunud EL-i rändekava alusel, siis sarnase avalduse on esitanud veel üheksa muul viisil Eestisse jõudnud rahvusvahelise kaitse saanud isikut.

Perekondade taasühendamise avaldus tähendab, et Eestis rahvusvahelise kaitse saanud inimene soovib Eestisse tuua ka oma perekonnaliikmed.

Politseile tänavu esitatud 11 avaldust puudutavad kokku 36 inimest.
Pressiesindaja sõnul on kaks taasühinemisavaldust saanud eitava vastuse ning üks avaldus on menetluses.

Seaduse kohaselt loetakse kaitse saanud perekonnaliikmeks abikaasa, nende vallalised ja alaealised lapsed, eestkostetavat vallalist ja alaealist last ning kaitse saanud või tema abikaasa ülalpidamisel olev vanem või vanavanem.

Tänavu on Eestis kaitse saanud kokku 144 inimest, neist 75 siseriiklikult ja 68 ümberpaigutamise ja ümberasustamise raames. Eesti on praeguseks Euroopa rändekavaga vastu võtnud 68 sõjapõgenikku. Neist neli on üksikud mehed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juhan+sinep
7 aastat tagasi

5 aasta pärast võib elada ainult Narvas, Sillamäel, Ahtmes, Sompas, Kohtla-Järvel ja Jõhvis seega Ida-Virumaal. Ennem venelastega pundis kui nendega

mohhamad
7 aastat tagasi

ja 680st 49000…

at
7 aastat tagasi

peagi saab 68 st 680

eestlane
7 aastat tagasi

Tänage uusi ,selle isendi rahaahnus ei lõpe ka iial

Tihke Libemokk
7 aastat tagasi

Eks selline piirideta kolhoos nagu El làheb varsti laiali ning suur osa selles on moslemi illegaalidel. Ja jàrgmistel valimistel on refi ja sotsidega aamen. Ainult Ekre seisab eesti rahva huvide eest.

juhan+sinep
7 aastat tagasi
Reply to  Tihke Libemokk

Läks CCCP laiali, läheb ka see. inglased on juba otsa lahti teinud

Haapsalu
7 aastat tagasi

Edu Haapsalule! Kõik oli juba kaks aastat tagasi teada kuidas see saabumine toimub, et üks perekond on vähemalt 40 inimest ja kui juba kolm võeti, siis lihtne matemaatika! Kõik, kõik on Uus!

ää
7 aastat tagasi

Miks see nii on, miks tuuakse, miks seadust ei muudeta jne… miks miks miks? Aga vastus on lihtne. Kui valija läheb valimiskasti juurde ,siis annab hääle poliitikutele, kes toovad immigrante, kes ei muuda immigratsiooniga seotud seadusi, kes ütlevad, et kõik on kontrolli all. Vot miks.

Kaitseliit
7 aastat tagasi

Õnnex on meil relvi ja laskemoona piisavalt ja labidad…

miksik
7 aastat tagasi

miks meil ei muudeta seadust, et teatud aastad ei saa kedagi juurde tuua.? Mitmed riigid on seda juba teinud. Sest nad ei peaks ju olema alaliselt saabujad! Mingu tagasi oma kultuuriruumi, seal ka mittesõja piirkondi piisavalt. nad kasutavad meid ära ja valistus on liiga loll, et seda näha. Kuidas saab pagulasi siseriiklikult rohkemgi olla, kui rändekava alusel? Miks te siis võtate selliseid, kellel teisel pool terve vahmiil ootamas? Ikka oli rahval õigus – seepärast need desertöörodest mehed üksi tulevadki, et siis pärast 4 naist, 20 laste, 2 ema, 2 isa ja mitu vanavanemat kaasa tirida. Ja ühest saab 30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miks… Loe rohkem »

krt
7 aastat tagasi

Yhest saab miljon:@