Jaanus Karilaid: Reformierakonna rünnak Kallase vastu oli pretsedenditu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jaanus Karilaid

Jaanus Karilaid. Foto: arhiiv

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et Siim Kallase reedese intervjuu järel Reformierakonnas lahvatanud tüli oli küll ootuspärane, küll aga oli seninägematu Reformierakonna terav rünnak Kallase kui oma auesimehe suunas.

"Ühelt poolt tuleb Reformierakonna heitlikkust mõista, sest nad jäid ilma nii kindlana tundunud presidendi ametikohast. Veelgi enam, ka koalitsioonipartnerid on asunud üha julgemalt peaministriparteid kritiseerima," rääkis Karilaid. "See teeb loomulikult Rõivase ja tema toetajad närviliseks, sest niigi habras positsioon on nüüd veelgi kehvemas seisus. Auesimehe avalik rahulolematus oma erakonnaga ning sellele järgnenud peasekretäri piinlik rünnak näitab kui pingul on reformierakondlaste närvid."

Karilaid nentis, et pingeid Reformierakonnas kerib kahtlemata üles ka Keskerakonna siseelu.

"Pole mingi saladus, et Reformierakonnas ning tegelikult kogu valitsuses jälgitakse äärmise tähelepanelikkusega seda, millise hoo saab sisse Keskerakond erakorralise kongressi järgselt. Üha paremini mõistetakse Keskerakonna poliitilise jõu tugevust ning saadakse aru, et sellega tuleb järjest rohkem arvestada. Ühtki alternatiivset koalitsiooni ei saa teha Keskerakonna osaluseta."

"Reformierakonna peasekretäri Nebokati rünnak Kallase ja Keskerakonna suunas Kremli ja saja muu surmapatuga ei ole tõsiselt võetav. Selle vana plaadi peale panek ilmestab selgelt kriisi ulatust ning peata olekut kogu erakonnas," lisas Karilaid.

"Mis puutub aga koostöösse Taavi Rõivase Reformierakonnaga, siis julgen ennustada, et peatselt on üha rohkem neid, kes peavad keeruliseks teha koostööd Rõivase nelja sidruni lipu all, mis on saanud valitsuse korruptsiooni sümboliks."

"Järgnevate kuude jooksul pakub Reformierakond meile veel palju omavahelist arveteklaarimist ning kindlasti ei lähe neil lihtsamaks, hoopis vastupidi," arutles Karilaid. "Kui Keskerakond on oma sisemiste protsessidega punktis, kus asume pärast kongressi mäkke tõusma, siis reformierakondlased ilmselgelt kihutavad täie hooga mäest alla."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tuhka
7 aastat tagasi

sest 10-st millist enam, saaks kuidagi mingigi turva- ja kindlustunde,et riik edeneb ja inimestel on edaspidi lootust paremale elule ning sissetulekutele töövõimaluste osas. Usun, et mingit muutust valitsuse osas oleks vaja.Võibolla ei ole tõesti hea kui üks erakond nii kaua võimul on. Muutuvad eneseimetlejateks ja minetavad võime oma otsuseid ja teguviisi adekvaatselt hinnata.

To Karilaid
7 aastat tagasi

Kelle padis täna istud, Karialid?

Arvos
7 aastat tagasi

10-st millist tahaks ikkagi teada saada.

häbi
7 aastat tagasi

on lugeda millises poliitilises mäsus peame elama. Aina üks võimuvõitlus ja ärapanemine käib. Tekib küsimus kes ja kuidas ning kuhu seda riigikest üldse juhitakse kui juhitakse või läheme isevoolu teed. Mis lollust võib üks noor Nebokat endale lubada auväärse erakonna asutaja aadressil.
Poisid, kes te seal valitsete ,,rahvas ootab stabiilsust. Kui ei tule toime ja ei saa hakkama astuge tagasi.

no
7 aastat tagasi

ei tea,olime kartulivabariik varem,siis banaanivabariik kuulu poolest,nüüd juba sidrunivabariik?või tegelikult tüliõuna–?☺