Siim Kallas Nebokatile: väide Kremli-meelsuse kohta on erakordselt tõsine süüdistus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

siim kallas

Siim Kallas oma valimistuuri ajal Risti tanklas. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat süüdistas erakonna auesimeest Siim Kallast erakonna juhtkonna kritiseerimises ja nimetas teda Kremli-meelsuse esindajaks, kes võiks oma kibestumise tõttu aja maha võtta.

Siim Kallas ei jätnud reageerimata ja vastas Nebokati sõnadele järgmise avaldusega:

Austatud hr. Nebokat!

On klassikaline demagoogiavõte – kui poliitik midagi ütleb, mis ei meeldi, siis sildistatatake ta kohe: kibestunud, solvunud, vihane, tige jne. See tähendab, põhjus on inimeses, mitte probleemides.

Kõigepealt mõned õiendused.

Ma ei ole pettunud selles, et ma ei saanud presidendiks, vaid selles, kuidas president lõpuks ametisse pandi. Kersti Kaljulaidu toetan ma isiklikult igati ja soovin talle edu.

Teiseks väärivad nähtavasti lahti rääkimist väited erakonna toetusest minu kandidatuurile. Tõepoolest, ma nägin, kuidas mind toetas suur hulk erakkonna liikmeid nii fraktsioonis, juhatuses ja ka piirkondades. Ma olen nendele väga tänulik. See oli innustav. Kui aga oluline grupp erakonna juhtivaid liikmeid tegutseb kuni lõpuni valijameeste seas aktiivselt minu vastu, siis pole põhjust rääkida erakonna kui terviku ühtsest positsioonist ja tugevast toetusest.

Minu süüdistamine Kremli-meelsuses on kahtlemata ebatavaline. Kas see oli mõeldud naljana? Kui ei, siis on tegemist erakordselt tõsise süüdistusega. Süüdistatav peab saama ennast kaitsta.

Ka presidendivalimiste aspektid väärivad erakonna sisest arutelu. Sellest lähtuvalt teen ettepaneku arutada süüdistust minu Kremli-meelsuses ja muid lahkarvamusi erakonna juhatuses minu osavõtul niipea kui võimalik.

Siim Kallas Reformierakonna auesimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reformierakonna kaikamees Nebokat kangutati napi häälteenamusega peasektetäri kohalt lahti | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Samal teemal: "Nebokat kritiseeris teravalt Kallase väljaütlemisi". "Siim Kallas Nebokatile: väide Kremli-meelsuse kohta on erakordselt tõsine süüd…" […]

kuidas
7 aastat tagasi

on see võimalik, et üks poisike organiseerib vallavanema ametist priiks ja loobib erakonna auesimehe aadressil süüdistusi, mis aga pähe tuleb. Erakond ja lähedalseisvad isikud on asjaga päri ja aplodeerivad. Hr peaminister midagi on väga valesti.

mul
7 aastat tagasi

on häbi,et meiekandimees noor Nebokat on kogunud kuulsust korduvate erinevate süüdistuste esitamisega endast palju vanemate ja igati tegusate ning edukate inimeste suhtes. Kuskiltmaalt peaks ikka jooksma piir, mis lubatud ja mis karistatav. Soovitan süüdistuse osalisteks saanutel anda asjale ametlik käik.NII noores eas selliselt * poliitilist põldu künda* ei saa mitte lubada. Poisile tuleb koht kätte näidata.

juss
7 aastat tagasi

Keda kotib mingi nebogatid?

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Nebokat, Karilaid… Müstiline, et Läänemaa selliseid pehmelt öeldes omapäraseid tegelasi toodab. Äkki peaks midagi tegema, et selliseid hälvikuid enam ei tule?

Juhhaidii
7 aastat tagasi

Mida Nebokat õige mõtleb? Kuidas ja kelle abil too vennike nii kaugele valskusega jõudnud on? Mul hakkab hirm, jälgides selle mehikese käike. Kas tõesti sellised on meie valitsejad? Mingit austust vanemate ees. Ja see Ridala vallavanemale esitatud valesüüdistused. Mina võtaksin Nebokati poolt esitatud valesüüdistuste pärast ette kohtutee. Mis ühiskond meil ikka valitseb, kui mingi vennikese poolt fabritseeritud süüdistuste põhjal peab keegi oma ameti maha panema. Hull on asi veel selles, et mingid arulagedad jüngrid veel selle vennikese mõtteid toetavad. Häbi peaks neil olema.

penskar
7 aastat tagasi

Peale Nebokati peaksid volikogust lahkuma kõik need liikmed ka ,kes SHMITTI vastu umbusaldust avaldasid.Sellised susserdajad ei kõlba volikokku.

maakas
7 aastat tagasi

Nebokat on oma nahhaalsete süüdistustega ikka kaugele läinud.Loodan,et hr. Kallas seda asja nii ei jäta.Ridala vallavanema kangutas valede najal kohalt. Majandus politsei kontrollis kõike Ridala vallavanemale Nebokati poolt esitatud süüdistusi ja mingit kuritöö koosseisu ei leidnud.Vastav akt ka vallavalitsusele antud.Nii et oleks nagu Nebokati poolt vaja avalikult vabandada ning kas sellise inimese koht on üldse volikogus????

zx
7 aastat tagasi

Kallasel raha ja häid juriste jätkub,poiss kohtusse ja selline räige süüdistus toob talle kindla võidu.

...
7 aastat tagasi

Kui praegune president on igati toetatud,peaks ju olema rahu majas.