Päästjad ajasid õunu nosinud põdrad Uuemõisast metsa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

podrad_1_tonis_krikk

Põdrad Uuemõisas. Foto Tõnis Krikk

Laupäeva hommikul Uuemõisas Haudejaama kortermajade ja Tallinna maantee vahel õunapuude all maiustanud põdraema ja vasika peletamiseks kutsuti välja päästjad, kes loomad metsa peletasid.

„Laupäeval kell 10.27 sai häirekeskus teate, et Uuemõisas Haudejaama teel oli kergliiklustee lähedal põõsas näha põtra koos vasikaga,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais. „Päästjad kasutasid loomade loodusesse juhtimiseks hirmutamistehnikat.”

„Võttes viimase paar-kolm kuud, siis on põtru märgatud Uuemõisa kandis mõned korrad,” lisas ta.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulmi hinnangul ei tasu rahulike põtrade pärast tingimata päästeametit välja kutsuda. „Põdrad sügiseti söövadki õunu ja nende arvukus ei ole just madal. Kindlasti ei ole nad majade lähedale tulnud agressiivsel eesmärgil,” ütles ta. „Inimesed hoidku põdrast eemale ja lasku tal oma asju ajada.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ründab
7 aastat tagasi

küll, kui tal on vasikas ligidal, sest tema ei saa ju aru, et inimest ei huvita talle liiga teha. Eriti ettearvamatud on need loomad kohe nüüd varsti sept. okt. kui neil pulmad hoos ja pullid sarvi ristavad, Olen metsikus looduses asuvas metsatalus oktoobrikuus õhtul hilja õue veel minnes kuulnud mis möll ja hääled tõelise pullide jõukatsumise taustaks on. See on ürgne ja võimas.

Ardi
7 aastat tagasi

No tõesti: põder ei ründa sind, kui sa ise teda ei häiri-POLE SUL VAJA PÕDRA PÄRAST KÜLL HAAPSALUSSE KOLIDA.

kunn
7 aastat tagasi

Õige, inimesed hoidku Uuemõisast eemale ja koligu kohe Haapsalusse.
Kuna need kaks kohta on niikuinii juba ühinened, siis laske põtradel Uuemõisas oma asju ajada.