Nädalavahetus tuleb soe ja päikeseline

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

Päikeseküünal

Nädalavahetus tuleb soe ja päikeseline. Foto: Arvo Tarmula

Riigi ilmateenistus lubab eelolevaks nädalavahetuseks sooja ja suhteliselt kuiva ilma.

Reedel jätkub kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm on sajuta ja võrdlemisi vaikne. Öösel riivab tõenäoliselt ka Eestit Skandinaavia põhjatipust loodevoolus liikuv jahedus ning õhk jahtub 5°C ümbrusse, maapinna lähedal aga langeb temperatuur 0°C lähedale, päeval tõusevad maksimumid 19°C-ni.

Laupäeval katab Eestit kõrgrõhuala lääneserv. Öö on selge ja kuiv. Hommikul läheneb edelavoolus soojem õhumass. Suuremat sadu ei tule, kuid lisanduvaist pilvedest Eesti põhjapoolses osas väike vihma võimalus on. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel alla 10°C, rannikul on sooja kuni 15, päevased maksimumid tõusevad kraad-paar üle 20°C.

Pühapäeval püsib Läänemere idarannikul kõrgrõhkkonna ülekaal, kuid üle Skandinaavia laieneb uue madalrõhkkonna serv. Nõnda kahe rõhuala piirimail on Eestis kohatise hoovihma võimalus. Lõunakaare tuul püsib nõrgana. Õhutemperatuur on öösel 8..13, rannikul kuni 15, päeval 19..23°C.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
suht
7 aastat tagasi

kasulik uudis, mujalt nagu seda teada ei saa 🙂

thus
7 aastat tagasi
Reply to  suht

mida sa raibe ägised, lohh tont, sinusuguste pärast haapsalus nii väha inimesi elabki