Vabaerakond nõuab valitsuselt sisejulgeolekule lisaraha eraldamist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

politsei (11)Foto: arhiiv

Opositsioonilise Vabaerakonna saadikud nõuavad valitsuselt lisaraha andmist siseturvalisusele, põhjendades seda muutunud julgeolekukeskkonnaga, vahendab BNS.

"Aastatega õhemaks lihvitud siseturvalisus vajab lisaressurssi ja see pole enam läbirääkimise koht. Inimeste elu ja tervise kaitsmine on riigi üks põhilisi ülesandeid," ütles Vabaerakonna aseesimees Monika Haukanõmm erakonna pressiesindaja vahendusel.

Ühiskonnaseisund on muutunud, me püüame elada oma rahulikku elu, aga samas viibime rindejoonel. Nüüd näeme raskerelvastusega politseinikke ka Tallinna lennujaamas. Arvestades senist kergemeelset suhtumist sisejulgeolekusse ja pidevat politseistruktuuri kärpimist, kahtlen, kas Eesti valitsus tajub lõpuni, mis olukorras me oleme," ütles ta.

Haukanõmm tõi esile, et politsei- ja piirivalve eelarve osakaal riigieelarves on 1,97 protsenti. "See pole terroriga tõsiselt võitleva NATO ja EL-i liikmesriigi, vaid justkui mõne pisikese ja tundmatu saareriigi suurima julgeolekuasutuse eelarve. Valitsus vastutab, kui tegemata jätmiste tõttu jäävad inimesed kaitseta."

Haukanõmme hinnangul on käes aeg, kui tuleb teha selged valikud turvalisuse ja laristavate valimislubaduste vahel.

Ka esitasid Vabaerakonna saadikud peaminister Taavi Rõivasele kirjalikud küsimused seoses Eesti valmidusega ennetada ja tõrjuda ohtlikke eriolukordi. Vabaerakonna saadikud soovivad teada, kuidas suudab Eesti politsei reageerida väheste ressurssidega mis tahes Eesti osas toimuda võivale terroriaktile ning kas esmareageerijate ettevalmistus seda võimaldab.

Samuti tahavad saadikud teada, millal saab politsei küsitud 20 lisapatrulli, kuidas on Eesti haridus-, sotsiaal- ja julgeolekuasutused valmis tegelema radikaalsusesse kalduvate inimestega ning kuidas on läbi töötatud operatiivne koostöö partnerriikidega kriisi toimumisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rox
7 aastat tagasi

Praegusel ajal pole üksiki kulutus liiast kui see aitab terrorismiohtu vähendada.

Ants
7 aastat tagasi

kust autor võtab, et 2% eelarvest on vähe, kui ta ei ole võrdluseks teisi riike toonud ?