Lugejakiri: miks peavad suvitajad Aafrika rannas põõsa all häda tegema?

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Krokodilli avamine Aafrika rand. Tarmula20

Aafrika rand meelitab külalisi lasteatraktsioonidega, aga WC-d on seal raske leida. Arvo Tarmula

Toimetusele kirjutas suvitaja, kes kurtis, et Haapsalus on raske leida avalikke käimlaid.

„Oleme pikki aastaid koos lastega puhkuse ajal Haapsalus suvitamas käinud. Meelib siinse linna rahulikkus, merelähedus ja sõbralik atmosfäär, mitte liiga rahvarohked tänavad. Üks väga suur argument suvitama tulla on erinevad toredad ajaveetmise võimalused lastele ja lastega – Iloni imedemaa, rong Peetrike, erinevad rannad, hubased kohvikud ja mõistagi mänguväljakud.

Küll aga paneb mind alati hämmastama see, et sellise suure ja uhke mänguväljaku juures Aafrika rannas ei ole WC-d. Juba varasematel aastatel olen selle murega kokku puutunud, kuid sel suvel tuli see uuesti meelde. Aafrika randa olid aastaga tekkinud küll – ilmselt Haavamägist insipireeritud – toredad marabud ja krokodill (kuigi lastele mängimiseks üpris sobimatud), siis ometigi ei olnud keegi suutnud sinna tekitada ühte WC-kabiini. Kui lapsel tuleb häda, siis kuhu minna? Kui endal, siis kannatad, aga kui lapsel? Eks ikka kõrvalolevasse parki põõsa alla. Aga kui neid põõsa alla käijaid on päevas kümneid? Kas see park on siis enam sobiv koht jalutamiseks? Kusjuures viimati suundus sinnasamasse põõsa alla lausa üks noor ema, kes ei teadnud, kuhu minna. Lähimale WC-le ei viita rannas ühtegi silti.

Kuna olin varasemal aastal avastanud, et lähedalolevasse kohvikusse saab hädale minna, kui letis kurva näoga võtit nuruda, siis tahtsin emale seda soovitada… Aga kell oli sel hetkel vaid 11 ja kohvik alles kinni. Siis ei jäänudki muud üle, kui põõsa alla…

Usun, et Haapsalu sooviks enda (sise)turistide arvu suurendada, kuid selleks võiks alustuseks läbi mõelda kõige elementaarsemad asjad,” kirjutas puhkaja.


Vt ka: "Haapsallu lisandub tasulisi käimlaid"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Raha eest
7 aastat tagasi

lapsega Wc-sse või? Nali, mis nali. Sel juhul läheb iga ema ikka nats eemale, keerab rahvale selja ja lapsel häda tehtud. Kus see tasuline WC on? Olen ka Haapsalu elanik, aga ei tule küll ette, et oleks näinud. Üks nali veel- V.Viigi ääres on prügikast ( 1 tk) ja see ka WC kõrval. Kas sellel mingi kindel eesmärk, et prügikast oleks kõige rahvarohkemast kohast võimalikult kaugel?

kodanik
7 aastat tagasi

WC võiks ikka tasuta olla, alati pole vajalikke müntegi taskus, et tasulisse minna, pangakaari ju kasutada ei saa ja kõik mündidki ei sobi

huvitav
7 aastat tagasi

kas linnavalitsuse ametnikel ei ole kellelgi lapsi,et wc( sealjuures tasuta) vajalikkust mõista? See on ju nii elementaarne,et seal ei pea küll geenius olema

Arusaamatu
7 aastat tagasi

Arusaamatu, kuidas linnavalitsus nii saamatu on. Avalikest WC-dest räägiti juba kevadel, nüüd täissuvi käes aga ikkagi ei ole sõnadest kaugemale jõutud. Kellele seesugust linnavalitsust vaja, kes suuga teeb suure linna, tegudes ei kärbsepesagi?

vastus
7 aastat tagasi

Kaubamaja 3. korrusel on tasuta WC.

Kysimus
7 aastat tagasi

Miks kaubakeskuse ymbrus wc vaba on?

rohkem põõsaid
7 aastat tagasi

siin soovitus
Haapsalusse rohkem põõsaid, ikka põõsaid
miski pole uus
kunagi linnapea Beereni ajal oli kõva teema maa-alune kemmerg praeguse kaubamaja kõrval

Linnavalitsus: Aafrika randa tulevad mündilukkudega käimlad | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] kirjutas Lääne Elule suvitaja, kes imestas, et Aafrika rannas ei ole üldkasutatavat WC-d, mistõttu inimesed peavad […]

ai-ai
7 aastat tagasi

Lapsele alati pissipott kaasa randa!

moraal
7 aastat tagasi

Kas rannas dušš on?Seal all…?