Hiiumaa liinile mõeldud parvlaev Leiger võib Eesti vetesse jõuda kuu aja pärast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Riigikogu liige Jaanus Karilaid juhtis tähelepanu, et nädala eest pidanuks tema arvestuste järgi Eestisse jõudma esimene parvlaev Türgist.

TS Laevad OÜ juhatuse esimees tunnistab mõningaid tagasilööke.

TS Laevad OÜ juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul ei ole veel põhjust häirekellaks. “Esimene parvlaev ei pidanud 1. juulil Eestisse jõudma, juttu oli sellest, et esimene laev hakkab alles juulikuu esimesel poolel tulema,” vahendas Padari sõnu Postimees.

"Ta ongi vees, kenasti vees," vastas Padar ERR.ee küsimusele, kas 1. juulil Eestisse jõudma pidanud esimene laev on vette lastud. Seejärel möönis ta, et mõned nädalad tagasi oli laeva juhtimisseadmetega probleeme.

"Natuke see võidetud edumaa, mis meil oli, sai nulli ja tegelikult natuke ka miinusesse, aga sellise laeva ehituse puhul nädal ees või taga… Minu jaoks on oluline see, et need laevad tulevad," sõnas TS laevade juhatuse esimees.

Ta lisas, et ei taha täpset laevade saabumise kuupäeva välja käia, aga praegu käib viimane töö ja katsetused.

Tähtaegade ületamise eest ootavad türklasi Padari sõnul alates kuuajasest hilinemisest ka trahvid, kuid täpseid summasid ta ei avalikustanud, kuna selleks pole tal enda sõnul õigust. 

"Heidame pilgu, mis seisus on tänaseks Türgi laevatehases ehitatav Hiiumaa liinil seilama hakkav Leiger," kirjutab laevafirma oma Facebooki-postituses.

"Laevale paigaldatakse mööblit, valgusteid, tehnikat ja toimuvad erinevate pardasüsteemide katsetused. Laeva südame ehk juhtimissüsteemide häälestamine võttis küll pisut kauem aega, aga nüüdseks on ka see juba lõpusirgel." "Juuli lõpunädalatel saab laev hakata tegema merekatsetusi, et siis paari nädala jooksul pärast katsetusi Eesti poole teele asuda," kirjutati postituses.

Fotod: TS Laevad PL Leiger  (1) PL Leiger  (2) PL Leiger  (3) PL Leiger  (4) PL Leiger  (5)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRWQ
7 aastat tagasi

No mingist kuust ei maksa siin rääkida – kuu läheb veel et see asi korda saaks , siis alles katsetused ja siis 2 nädalat sõitu . Siiani pole veel laevade kutsungeidki . Nii et kui see pann septembri alguseks kohale jõuab on hästi