0

Maavalitsus kutsub mere äärde elama

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu sadam (6) urmas lauriVirtsu. Foto: Urmas Lauri

Homme, 9. juulil osaleb Lääne maavalitsus koostöös Lõuna-Läänemaa valdade ning keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooniga Virtsu merepäevadel. Eesmärk on tutvustada elamisvõimalusi Läänemaal, teatas maavalitsuse pressiesindaja Liivi Ollino.

Lisaks Virtsu merepäevadele on sellel suvel plaanis väljas olla ka Peraküla simmanil ning Valge Daami päevade laadal. Nii on kaetud Lõuna-Läänemaa, Põhja-Läänemaa ja Haapsalu linn.

Lääne maavalitsus on Läänemaad ning siin elamise võimalusi tutvustanud varasematel aastatel eri kohtades ning vormis. 2006. aastal toimusid Läänemaa päevad Tallinnas, 2010. aastal Tartus, 2012. aastal Helsingis ja 2014. aastal Narvas. 2008. aastal oldi ja sellel aastal ollakse kohapeal – Läänemaal.

Sel aastal on merekultuuriaastale kohaselt põhitähelepanu all elamine mere ääres. Lisaks maavalitsuse esindusele on laupäeval Virtsus ka Hanila vallavanem Arno Peksar ja Lihula arendusnõunik Margus Källe. See annab külastajatele võimaluse küsida omavalitsuste esindajatelt täpsemat infot valla ja vallas toimuva kohta.

Koostöös keskkonnaameti ja innovatsioonikeskusega Innokas on valminud videoklipp, kus Kaja Lotman räägib Läänemaa looduslikust ja kultuurilisest eripärast.

Maavalitsuse planeerijad on iga valla kohta valmistanud kaardi, kus on eksponeeritud olulisemad külad/alevid ja toodud ära piirkonnad, kuhu huviline saaks endale kinnisvara soetada.

Järgmine samalaadne ettevõtmine leiab aset 6. augustil Perakülas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
komm
komm

Enamuses Läänemaast on mere äär täis ehitatud. Kui kuskilt õnnestubki kallasrajale välja jõuda eramaa ja eratee siltide metsa vahelt, siis saab 100 meetrit vast jalutada, kuni on jälle kellegi suvila 10m mere äärest. Ega ei imesta ka, et nad seal ridala vallas ühineda ei taha, seal ehituslubade hulgas võib küllalt mustu pabereid olla.

majakas
majakas

Siin ei ole, pangaautomaati, on vaid naati, palju naati. Pole noori, pole ühtki poodi. Miski pole, linna moodi.
Risk õilistab inimest- mina olen valmis.Hüvasti suurlinna tuled!

Vihmavari
Vihmavari

Telk kaasa paadi alla.

sorts
sorts

sa Suur-pask proovi Läänemaa alles hoida,mitte reklaami teha arendajatele.
mere äärde elamatulijad kalastuslube saavad?
palju neile antakse nn.ääremaa toetust?
mis hinnaga maa( riigi maadest) ja mis maksetingimustel?
Suur-pask, mine ….

wpDiscuz