0

Üllar Petrovitš tuli Palivere rattamaratonil kaheksandaks

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

üllar petrovitš

Üllar Petrovitš oli Palivere rattamaratonil parim läänlane. Foto: Kristjan Kosk

Lääne-Eesti maastikurattasari Fixus Sport Marimetsa Kapi hooaja kolmandale etapile startis Paliveres paukuva äikesevihma saatel kõigil distantsidel kokku üle 600 jalgratturi.

Kui rajale mindi veel lõõskava päikese käes, siis vaevalt mõned hiljem algas tihe vihmasadu, mis muutis raja libedaks ja poriseks. 34kilomeetrise põhisõidu võitis pigem maanteejalgratturina tuntud Silver Schultz (A&T Sport) ajaga 1.18,06. Teisena lõpetas Margus Sirvel (RR Siplased), kes kaotas võitjale minut ja 52 sekundiga. Enam kui poolteist minutit hiljem jõudis pärale kolmandana lõpetanud Toomas Erikson (Rebike/Hiieko).

Parim läänlane põhisõidus oli Üllar Petrovitš, kes lõpetas kaheksandana, kaotades võitjale kuue ja poole minutiga. Petrovitš ütles, et rada oli raske ja tehniline, täpselt nagu temale meeldib. Tegemist on Petrovitšile selle hooaja parima tulemusega Lääne-Eesti maastikurattasarjas. Esimesel etapil Ruilas ta ei startinud. Teisel etapil Märjamaal purunes tema jalgratta pedaal, mis röövis võimaluse heidelda kõrge koha eest. Ruilas ja Märjamaal vastavalt parimad läänlased olnud Ailar Ladva ja Jaanus Nõmmisto Paliveres kaasa ei sõitnud, sest kuulusid etapi korraldusmeeskonda.

Läänlastest järgnesid Petrovitšile Agu Simulask 67. ja Simmo Kahem 73. kohaga.

Vihm ei seganud

Esikolmiku mehed ütlesid kui ühest suust, et tugev vihmasadu nende sõidurütmi ei rikkunud, pigem tõi hoopis leevendust kuuma ilma eest. Pealtvaatajate õnneks ei kestnud vihmasadu kaua ja ratturite finišeerimise ajaks oli sadu taandunud.

Võidumees Schultz rääkis, et sai Sirvelil eest umbes kümne kilomeetrise sõidu järel. „Rajal oli kiire kruusalõik, millele järgnes mahapööre metsa. Ei teagi, kas konkurendil juhtus midagi või jäi lihtsalt maha,” ütles Schultz.

Sirvel selgitas, et kuna kruusalõigul oli kiirus kasvanud väga suureks, oli ta käigud kõige raskema ülekande peale pannud, kuid ei jõudnud metsateele keeratas käike õigel ajal kergemaks vahetada. „Sellest apsakast see vahe sisse tuligi,” ütles Sirvel.

Schultz ja Sirvel olid aga kõigil teistel eest sõitnud juba teisel kilomeetril. Kolmandana lõpetanud Erikson ütles, et kohe kui kaks meest minema said, läks sõit rahulikumaks. Erikson sõitis koos kolme kaaslasega üheskoos 600 meetrit enne finišhit olnud lõputõusu jalamile. Tõusul kiirendanud Eriksoniga suutis kaasa sõita vaid Tarmo Neemela (Amps/Extreme Sport), kes pidi finišispurdis siiski Eriksoni paremust tunnistama.

Parim naine oli üldarvestuses 60. kohaga ja ajaga 1.36,11 lõpetanud Merili Sirvel (Kalevi Jalgrattakool). Teine naine oli 96. kohaga lõpetanud Tatjana Dobolina (Spordipartner) ja kolmas kahel eelnevalt Fixus Sport Marimetsa Kapi etapil parim naine olnud Liisa Grünberg (Porter Racing). Grünbergi koht üldarvestuses oli 144. Kokku lõpetas 34kilomeetrise põhisõidu 288 ratturit.

Lõputõus sai otsustavaks

Lühikesel ehk 15kilomeetrisel võistlusmaal kuulus võit ajaga 40,36 Rait Ärmile (Porter Racing). Ärm on võitnud tänavuse hooaja kõik kolm etappi. Teine oli Kevin Saal (Viko), kes kaotas Ärmile poole sekundiga. „Plaan oli rünnata lõputõusul ja vahe sisse saada,” sõnas Ärm. Saal lisas, et oli Ärmi plaanist teadlik, kuid lihtsalt ei olnud niipalju jõudu, et tõusul konkurendiga kaasa minna. Kolmandana lõpetas Valdek Meier (Viko) ajaga 41,41. Lühikese võistlusmaa esikolmik võistles M16 vanuseklassis.

Parim naine lühikesel võistlusmaal oli N40 vanuseklassis võistlenud Agnes Kukk (Spordipartner) ajaga 47,08. Üldarvestuses andis see talle 23. koha. Kuue sekundilise kaotusega Kukke järel lõpetas N16 vanuseklassi võitja Kädi Raadla (Suusaklubi Sula). Kolmas naine oli Liina Märtin (Costa Bicilleta). Lühikesel võistlusmaal oli 200 osalejat. Vahetult enne põhi- ja lühidistantsi sõideti erineva pikkusega lastesõidud, kus osales üle saja mudilase.

Lääne-Eesti maastikurattasarja järgmine etapp peetakse 30. juulil Vormsi saarel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz