0

Läänemaa JK Haapsalu pääses karikasarja veerandfinaali

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

jalka pilt

Läänemaa JK Haapsalu. Foto: arhiiv

Läänemaa JK Haapsalu sai eile vaevaliselt jagu terve kohtumise kahe mehelises vähemuses mänginud Tartu Ülikool Faunast ja pääses väikese karika ehk madalamate liigade karikasarjas veerandfinaali.

Mõlemad meeskonnad mängivad liigajalgpalli III liigas, läänlased lääne tsoonis ja tartlased lõuna tsoonis. Teel karikavõistluste kaheksandikfinaali alistasid läänlased 7:2 JK Rapla Lokomotiiv/Atli ja 4:1 Tallinna FC Eston Villa. Tartlased aga 4:0 FC Toompea, 7:3 Rumori Calcio Tallinna ja 1:0 FC Kose.

Raske öelda, kas tõsi, et Fauna tuli kohtumisele üheksa mängijaga, oli Läänemaa jaoks mängu alguses positiivne või negatiivne. Terve kohtumise vältel valdas palli Läänemaa, kuid väravavõimalused olid rasked tulema ning tihti lõppesid rünnakud pettumust valmistava söödu või pealelöögiga. Fauna ohtlikuimad võimalused sündisid karistuslöökidest, kus oli võimalik õhujõude vastase karistusalla viia. Väravasuud otseselt aga ei ohustatud.

Avapoolajal suutsid läänlased ülekaalu ära kasutada ja kaks väravat lüüa. 1:0 värava lõi Talis Tamm, kui oli keskväljalt tõusnud karistusala lähistele, kus Andres Proosvälja söödu ühe puutega värava alla nurka lõi. 2:0 värav sündis samuti Proosvälja söödust, kui vahetusest sekkunud Kristo Enn palli paarilt meetrilt tühja väravasse lõi. Välja vahetati meeskonna kapten Aare Avila, kes naasis vigastuspausilt, et mitte riskida mängija füüsilise tervisega.

Teisel poolajal valdas Läänemaa palli ehk isegi veel rohkem, kuid endiselt kindlaid väravalöömise olukordi luua ei suudetud. Läänemaa kaitseliin, kes oli seni hästi toime tulnud Fauna kontrarünnakute üritustega, pidi siiski ühe palli väravast välja korjama. Esmalt mängiti kaval tõste kahe keskkaitsja vahelt ning seejärel suudeti pärast väikest pusimist väravavahi ja äärekaitsjate vahel pall väravasse sutsata – 2:1 ning sellisel seisul ka kohtumine lõppes.

Võit viib Läänemaa edasi väikese karika veerandfinaali, kus tulevane vastane on veel välja selgitamisel.

Läänemaa JK Haapsalu mängis koosseisus: Siim Pikkaro, Karel Saarkopli, Jako Kariste, Bert Rotberg, Kaarel Koel, Leonid Bragin, Aare Avila, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf ja Karmo Einmann. Vahetusest sekkusid Kristo Enn, Artur Matto ja Morten Saar.

Pärast tänast läheb Läänemaa JK Haapsalu lühikesele suvepausile. Praeguse seisuga toimub järgmine mäng 28. juulil, kui sõidetakse III liiga XII voorus külla JK Kernu Kadakale. Tõenäoliselt toimub enne liigamängu ka Haapsalus sõpruskohtumine Pirita JK Reliikviaga 23. juulil.

Bert Rotberg

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz