Tartumaa farmis suri elektririkke tõttu 171 nuumsiga

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Martna seakasvatus (4) (1300x867)

Foto: Arvo Tarmula

Täna, 21. juuni hommikul sai veterinaar- ja toiduamet teate, et ühes Tartumaa farmis on surnud 171 nuumikut. Kokku oli farmis eilse seisuga üle 2500 sea.

Täna hommikul farmi kontrollinud veterinaar- ja toiduameti Tartumaa veterinaarkeskuse juhataja Anneli Kase hinnangul võis nuumikute surma põhjustada rike elektrisüsteemis. „See seiskas farmi sundventilatsiooni, mistõttu sead hukkusid,“ ütles Kask.

Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad uurimise käigus.

Hukkunud sigade korjused hävitatakse AS-is Vireen.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz