Eesti suurima tiraažiga ajaleht Maaelu kirjutab Hanila valla ettevõttest Greencubest

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Hneri Bekmann. Foto. Urmas Lauri

Greencube 067 Henri Greencube Bekmann

Henri Bekmann ehitab Kõmsil pisimaju. Foto: Urmas Lauri

Maaelu kirjutab, et kui 2014. aastal asutati puidust väikesi tehasemaju ehitav Greencube OÜ, leidus skeptikuid, kes seda sammu pehmelt öeldes pööraseks pidasid. Eestis on niigi sadakond seda laadi käitist, milleks veel ühte tihedalt täis turule tuua, küsisid nad. Aga näe – napilt paari aastaga on Greencube tootnud ja maha müünud mitukümmend elumaja, sauna, suvilat jne. Neid tehakse Kõmsil.

Võin kihla vedada, et osa lugejaist ei tea veel, mis ja kus on Kõmsi. Kõmsi küla on Lõuna-Läänemaa Hanila valla keskus Risti-Virtsu maantee ääres. Vald seisab vastu merd, Mandri-Eesti serva peal, aga püüab ära hoida ääremaastumist. Üks võimalus selleks on arendada tööstust.

Greencube toodab puitmaju teise Kõmsil paikneva ettevõtte, metallitööstuse K.MET ASi kaarhallis. Mõlemad ettevõtted kuuluvad kohalikule kapitalile. Kosilasi on Kõmsil käinud küll, aga need pruudid eelistavad omaette olla, kartmata seejuures kuivale jääda.

Pikemalt loe Maaelust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Äripäeva Tööstusuudised: Kõmsi majatootja laieneb Pärnumaale | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Henri “Greencube” Bekmann ehitab Kõmsil pisimaju"  ja "Eesti suurima tiraažiga ajaleht Maaelu kirjutab Hanila valla ettevõttest Greencube'ist" […]