Valdade suvemängud võitis Lihula

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

lihula

Läänemaa valdade suvemängud võitis Lihula. Foto: Erkki Lass

Nädalavahetusel peetud 23. Läänemaa valdade suvemängud võitis Lihula 86 punktiga. Mullune võitja Ridala jäi teiseks 83 punktiga.

Laupäeval võtsid valdade esindajad Haapsalu staadionil mõõtu kergejõustikus. Päev hiljem võisteldi Virtsus ja selle ümbruses muudel aladel. Laupäevase kergejõustikupäeva võitis Ridala. Teine oli Haapsalu ja kolmas Lihula.

22–34aastaste naiste vanuseklassis tõi Janne-Ly Siimson Ridalale kaks alavõitu: tõukas kuuli 8.26 ja hüppas kaugust 4.51. Kaugushüppes teiseks jäänud Katrin Lehtpuu (Lihula) hüppas Siimsonist vaid ühe sentimeetri vähem. Revanši sai Lehtpuu 800 meetri jooksus, kus tal õnnestus Siimsonist kiirem olla.

Üle 35aastastest naistest andis Ridalale suurima panuse Ly Märss, kes võitis 500 m jooksu ja kaugushüppe. 60 meetri jooksus oli Märss teine, kaotades ühe sekundikümnendikuga aja 9,0 välja jooksud Kaja Ladvale (Haapsalu).

Kuni 21aastaste meeste hulgas tõi Ridalale maksimumpunktid kümnevõistleja Kristo Simulask, kes hüppas kaugust 6.53. Samas vanuseklassis jooksis Andres Proosväli (Haapsalu) 100 m ajaks 10,9. Kergejõustikuvõistluse peakohtunik Kaja Ladva ütles, et see tulemus on joostud tugeva taganttuulega ja käsitsi ajamõõduga. Käsiaja teisendamiseks elektrooniliseks ajaks tuleb käsiajale liita 0,24 sekundit. „Sellest hoolimata on tegu väga kiire ajaga, millega pääseb Eesti meistrivõistlustel kaheksa parema hulka,” kiitis Ladva.

Üle 40aastate meeste hulgas sai kaks alavõitu Marko Ulla (Haapsalu). Ta võitis 60 m jooksu tulemusega 7,8 ja kaugushüppe 5.12ga. Fred Vali (Ridala) tõukas 7kilost kuuli ja sai alavõidu 16.10ga. Kuulitõukes kindlustas Ridalale kaksikvõidu Urmas Koppe, kes tõukas 11.78.

Läänemaa suvemängud jätkusid pühapäeval Virtsus ja selle lähiümbruses, kus võisteldi veel kaheteistkümnes osavõistluses. Avaalad läksid Lihulal keskpäraselt. Meeste korvpallis ja jalgpallis jäi Lihula kolmandaks, naiste võrkpallis neljandaks.

Meeste korvpalli võitis oodatult Nõva, kelle võistkond koosnes Raiko, Reno ja Argo Orumaast. Vendi toetas ka Ove-Kristjan Kallas. Meeste jalgpallis domineerisid Lääne-Nigula mehed. Naiste võrkpalli võitis Ridala, koosseisus Ana Laura Kaasik, Kärolis Kungla, Eveli Maripuu, Ly Märss ja Maret Valk.

Lihula hakkas punktitabelis tõusma päeva teisel poolel. Esmalt saadi alavõit nooleviskes ja paarisorienteerumises. Ehkki orienteerumisvõistluse kiireim paar oli Henri Pikla ja Lisett Liiv (Hanila), pani Lihula välja kaks võistkonda, kes punktide liitmisel Lihula orienteerumise võitjaks kergitasid.

Võistluspäeva edenedes sai Lihula alavõidu ka naiste korvpallis ja kajakisõidus. Korvpallis esindasid Lihulat Katrin Lehtpuu, Carina Jurs, Katrina Ihermann ja Elo Elissaar. Kajakisõidus vedasid Lihula võidule Pille Kaisel, Kaarel Kaisel, Janar Sõber, Liisi Laos, Grete Kindel ja Randel Plaas.

Suvemängudel jäi kolmandaks korraldajavald Hanila 79 punktiga.

Valdade suvemängudel osales umbes 300 spordisõpra Haapsalu linnast, Hanila, Lihula, Lääne-Nigula, Martna, Nõva ja Ridala vallast.

 

Läänemaa valdade suvemängud

1. Lihula 86 p

2. Ridala 83 p

3. Hanila 79 p

4. Nõva 75 p

5. Haapsalu 72 p

6. Lääne-Nigula 43 p

7. Martna 31 p

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ajakava
7 aastat tagasi

… on selle teadustaja nimi 🙂

huviline virtsust
7 aastat tagasi

Tõsi lugu ,et mingit ülevaadet võistlustest küll ei olnud. Võiks ikka mingi teadustaja ka olla. See ei tohiks ju väga palju maksta ?!

Jaak
7 aastat tagasi

Ei ,ma ise osalesin mängudel ja tean korraldamist. Kogu selle jama paneb kokku LÄÄNELA. Ei ole aastaid sellega rahul osavõtjad.

Jaak
7 aastat tagasi

Korraldus täielik jama. Korvpall kusagil saalis,teised alad metsas,kergejõustik Haapsalus??? Minu arust proua Lass astu tagasi. Sa ei sobi sellele tööle.

No
7 aastat tagasi
Reply to  Jaak

spordisõber Jaak peaks teadma, et tali ja suvemänge korraldavad omavalitsused. Seekord tegi seda esmakordselt Hanila vald. Kohalikud kindlasti andsid oma parima, et mängud õnnestuksid… Kiibitsejad, virisejad ja muud taganjärgi targutajad ei riku loodetavasti tulevaste mängude korraldamise ja osalemisrõõmu. Selline tunne jääb, et siin on mingil kibestunud tegelasel isiklik vimm spordiliidu vastu. Tee oma asjalikud märkused juhatusele, mis sa siin virised?!

Kalju
7 aastat tagasi

Kui soovid häid mõtteid siis palun väga. Esiteks ei peaks olema ka kergejõustikus noorematel kaks vanuseklassi kui veteranidel vanem klass ära kaotati. Valdade tegijatel tuleb luua nn. motivatsiooni pakett. Seal kus on palgaline spordiametnik tuleb nõuda ka töö tegemist nt. Haapslu jne. Kui sa täpsemalt lugesid siis ma just tunnustasingi entusiaste aga see ei tee hääbumist olematuks !

No
7 aastat tagasi

õnneks on neid nentijaid ja virisejaid vähe. Mängud püsivadki entusiastide toel. Peame hindama seda, et meil on paljude muude väljundite kõrval huvilisi, kes oma kodukoha eest väljas on. Kõik, kes kohal olid, andsid oma parima ja seda tegemisrõõmu ei takista kalju! Kui vanal “spordimehel” on häid mõtteid, siis on need kindlasti teretulnud… 🙂

Kalju
7 aastat tagasi

Pean järjekordselt nentima ,et need nn. mängud on oma aja äraelanud. Kergejõustikus käputäis entusiaste,paljudel aladel võistlejaid alla kümne jne. Virtsu korraldus oli ka ainult osalejate oma lõbu sest mingitki infi kuskilt ei tulnud. Kas oleks raske olnud võtta teadustaja kes oleks andnud ülevaate kes ja kuidas.
Kahjuks vana spordimehena on selline mandumine väga valus vaadata. Ehk läänela tegelased ütlevad ka omapoolse nägemuse kuidas edasi ? Võitjatele aga tunnustus oma koduvalla nimel pingutamast !