0

Lääne-Eesti ralli avapäeva võitsid Roland Murakas – Kalle Adler

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Murakas_L-E_Ray

Roland Murakas – Kalle Adler. Foto Ray Põder

Eile alanud Eesti autoralli meistrivõistluste kolmanda etapi, Lääne-Eesti ralli avapäeva järel on liidrid Mitsubishi Lancer Evo X masinal sõitvad Roland Murakas – Kalle Adler.

Vihmasajus sõidetud ralli avapäeval sõideti kaks kiiruskatset kogupikkuses 14,44 km. Avakatsena sõidetud 7,22 km pikkuse Nigula kiiruskatse võitsid meistrivõistluste liidrid Rainer Aus – Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer Evo IX) ning sama katse korduvläbimise võitsid Murakas – Adler.

Liidritele kaotavad peale kahte sõidetud kiiruskatset täpselt 2 sekundiga Harju Rally võitjad Egon Kaur – Silver Simm (Mitsubishi Lancer Eco IX) ning kolmandana jäävad liidritest 2,2 sekundi kaugusele Aus – Koskinen. Samad mehed moodustavad avapäeva järel ka klassi N4 (EMV2) esikolmiku.

1,6 liitrise mootoriga autode EMV3 arvestuses juhivad peale avapäeva Miko-Ove Niinemäe – Martin Valter (Peugeot 208), kellele 12,6 sekundiga kaotavad Ken Torn – Riivo Mesila (Ford Fiesta R2) ning 13,1 sekundiga Gustav Kruuda – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2).

Kuni kaheliitrise mootoriga kaheveoliste autode klassis EMV4 on peale avapäeval sõidetud kahte kiiruskatset liidrid Kristo Subi – Raido Subi (Honda Civic Type-R). Liidritest jäävad vaid 1,3 sekundiga maha David Sultanjants – Siim Oja (Citroen DS3) ning klassi kolmandatena kaotavad Subidele 6,7 sekundiga Kaspar Kasari – Hannes Kuusmaa (Honda Civic Type-R).

Rahvusliku E-rühma klassis EMV5 (E9), kus sõidetakse 1,6 liitrise mootoriga kaheveoliste masinatega on peale avapäeva juhtimas Timmu Kõrge – Erik Vaasa (VAZ 2105) ), kellest 2,8 sekundi kaugusel on Rainer Meus – Kaupo Vana (Lada VFTS) ning 7,8 sekundiga kaotavad klassi liidritele Steven Viilo – Jakko Viilo (Toyota Starlet).

Rahvusliku rühma EMV 6 (E11) klassis, kus sõidetakse üle kaheliitrise mootoritega autodega on kahe sõidetud kiiruskatse järel liidrid Madis Vanaselja – Jaanus Hōbemägi (BMW M3). 4 sekundiga kaotavad liidritele Mario Jürimäe – Timo Kasesalu (BMW M3) ning klassi kolmandad on 5,9 sekundilise kaotusega Lembit Soe – Ahto Pihlas (Toyota Starlet).

Neljaveoliste rahvusliku klassi EMV7 (E12) autode arvestuses olid avapäeva kiireimad Ranno Bundsen – Robert Loštšenikov (Mitsubishi Lancer Evo VIII), kes absoluutarvestuses hoiavad neljandat kohta. Klassi liidritest vaid 0,5 sekundi kaugusele jäid Priit Koik – Uku Heldna (Mitsubishi Lancer Evo VIII) ja 11,4 sekundiga kaotavad Bundsen – Loštšenikovile Anre Saks – Rainer Maasik (Mitsubishi Lancer Evo VII).

Veoautode EMV8 (E13) arvestuses olid avapäeva kiireimad Taavi Niinemets – Esko Allika (GAZ 51A), kellest 2,9 sekundi kaugusele jäid Tarmo Silt – Raido Loel (GAZ 51) ja 9 sekundiga jäävad liidritest maha Rainer Tuberik – Tauri Taevas (GAZ 51).

Ralli jätkub täna ning võistlejaid ja pealtvaatajaid ootab ees kaheksa kiiruskatset kogupikkusega 70,54 km. Ralli punktikatse on 9,92 km pikkune SS9 Üdruma 2 – Uuemõisa Autokeskus. 
Ralli liidrid Roland Murakas – Kalle Adler stardivad teise võistluspäeva avakatsele (SS3 Jalukse 1 – Palgardi Kraanad) kell 8.03.

Lääne-Eesti ralli 2016 võitjad sõidavad Haapsalu kaubamaja ees olevale poodiumile täna kell 17.03.

Lyoness Lääne-Eesti Rally 2016 avapäeva detailsed tulemused leiab: http://autosport.ee/results/?race_id=345&.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz