Tallinna tervishoiu kõrgkool alustab Haapsalus õdede koolitamisega

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Tõnis Siir. Foto: Arvo Tarmula

Tõnis Siir lepingu allkirjastamine

Tõnis Siir. Arvo Tarmula

Neljapäeval sõlmivad Tallinna tervishoiu kõrgkool, Läänemaa haigla, Lääne maavalitsus ja sihtasutus Innove De la Gardie lossis koostöölepingu alustamaks õendusalase rakenduskõrgharidusõppe läbiviimisega Haapsalus.

Lepingu esmane eesmärk on rakenduskõrgharidusõppe korraldamine juba erialast kutseharidust omavatele õdedele aastatel 2016-2018. 1. septembril alustavad õpinguid 20 üliõpilast.

„Tallinna tervishoiu kõrgkool on Haapsalus kolmandat korda, esimest korda korraldamas rakenduskõrghariduse õpet. Eelneva kutseharidusega õed on Eesti tervishoiule oluline ressurss ja nende soov õppida rakenduskõrghariduse tasemel on kiiduväärt märk soovist areneda. Tervishoiuteenuse kvaliteet on meie kõikide südameasi, mille märgiks on tänased partnerid, leppe allkirjastajad,“ ütles kooli rektor Ülle Ernits.

Läänemaa haigla roll koostööprojektis on olla õdedele, kes soovivad omandada rakenduslikku kõrgharidust kodu ja töökoha lähedal, praktikabaasiks ja tööandjaks. Ruumid õppetööks korraldab SA Innove, Lääne maavalitsus katab 2016. aasta sügissemestril koostööprojekti läbiviimise kulud.

Lepingule kirjutavad alla Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits, Läänemaa haigla juhatuse liige Tõnis Siir, Lääne maavanem Neeme Suur ja SA Innove hariduse tugiteenuste agentuuri juhataja Margus Tõnissaar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Õppejõud
7 aastat tagasi

Õpe on vabatahtlik ja see, et tahtjaid oli, see õppe Haapsallu tõigi. Usun, et te kõik soovite, et kodukohas oleksid haritud ja laia silmaringiga spetsialistid, kes armastavad oma tööd ning on valmis igakülgselt oma teadmisi täiendama. Uhke Haapsalu õdede üle 🙂

śilmailu
7 aastat tagasi

Ei ole paha. Kenad naisterahvad linnapildis on teretulnud.

sorts
7 aastat tagasi

“… ja oskus teha teadustööd. Nagu kõrghariduse puhul ikka.”

mul pole miskit selle vastu,et õdedel on kõrgharidus.
aga ma olen nönna vana, et kõrgharidus meditsiinis eeldab 6 aastat õppimist proviisorina ja 6+2 a arstina töötamiseks.
kui õed saavad kah “kõrghariduse” , seokse kut mu nooruses näit. talina või tartu meditsiinikoolidest, siis on “hariduse” tase ikke …

huviline
7 aastat tagasi

on see siis õdedele vabatahtlik või nö suunatakse õppima ?

noh
7 aastat tagasi

Nad seal valmis milleks iganes.
Peaasi, et see haiglalaadne toode ikka hingitseks…

lihtsalt
7 aastat tagasi

esimest korda on selline grupp Haapsalus kohapeal. Kes varasemalt on tasemeõppe läbi teinud, on pidanud lihtsalt Tallinna vahet sõitma kaks aastat. Ja erialased oskused sellest õppest ei muutu. Pigem silmaring ja oskus teha teadustööd. Nagu kõrghariduse puhul ikka.

kollets
7 aastat tagasi

andke asi Triin Laasile lahendada, juba teisel aastal annab ta kõigile soovijatele kõrghariduse ninanokkimises või milles iganes

maali
7 aastat tagasi

saad jah….aga nüüdne standard nöuab õele körgharidust.mida hakati andma aastal 1996. nii saad kergemate hädade puhul abi öelt

hm
7 aastat tagasi

tegelikult kas ma saan õigesti aru,et enamusel neist tulevastest õppijatest on medõe paberid käes ja mõni on lausa aastaid medõena edukalt töötanud ? Kas see kumaline ei ole.Selline õpe ju kindlasti maksab ja mitte vähe.Milleks sedasi maksumaksjate raha kulutada ? Või saan ma valesti asjast aru ?

oy
7 aastat tagasi

Kellest saavad praktika objektid?