Noore looduskaitsja märgi sai Svea Stahlman

Kaie Ilves

kaie@le.ee

svea_stahlman

Svea Stahlman. Arvo Tarmula foto

Lihula gümnaasiumi 9. klassi õpilane Svea Stahlman pälvis tänavu ainukese läänlasene noore looduskaitsja märgi. Kokku sai märgi 19 õpilast, enim Saare, Tartu ja Harju maakonnast.

Svea Stahlman on on osalenud mitu aastat Matsalu rahvuspargi noore looduskaitsja kursustel, roheka õõskeele seiretöös ja The Baltic Sea rannikuvaatluste projektis. Ta on võitnud loodusainete olümpiaade.

Noore looduskaitsja märgid anti üle pühapäeval Pärnus Pernova hariduskeskuses. Märgi saajaid õnnitles keskkonnaminister Marko Pomerants. Märgi saajate seas on looduse teemal uurimuste autoreid, loodusretkede, talgupäevade ja seminaride korraldajaid ning loodusainete olümpiaade võitnud õpilasi ja üliõpilasi (kuni 26-aastased).

Noore looduskaitsja märki antakse välja 2011. aastast, ühel aastal antakse välja kõige rohkem 30 märki. Noore looduskaitsja märk on valgest vasest tammeleht, mis on kaetud rohelise emailiga. Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rk
7 aastat tagasi

“Lihula gümnaasiumi 9. klassi õpilane Svea Stahlman pälvis tänavu ainukese läänlasene noore looduskaitsja märgi.”

Varsti tuleb seda lugeda nii:
Lihula gümnaasiumi 9. klassi õpilane Svea Stahlman pälvis tänavu ainukese pärnakana noore looduskaitsja märgi.