Kaitsevägi arvas reservi üle 2000 ajateenija

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ajateenistus foto märtr kose / kaitseressurssid amet

Ajateenistusse minejad. Arhiiv

Sel nädalal arvas kaitsevägi reservi üle 2000 mullue juulis ja oktoobris teenistust alustanud ajateenija, teatas kaitseväe peastaap.

1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Veiko-Vello Palm tõstis esile mullu suvel Kalevi jalaväepataljonis alustatud uut väljaõpet, mis juba esimestel päevadel viis ajateenijad välilaagrisse taktikaõppele: "Nägime, et ajateenija on võimeline ja isegi tahab kiiremini relvi ja taktikat tundma õppida."

Suurem osa (üle 1200 ajateenija) teenis 1. jalaväebrigaadi üksustes ehk suurtükiväe-, õhutõrje-, pioneeri- ja tagalapataljonides ning Viru ja Kalevi jalaväepataljonides, samuti tankitõrje- staabi- ja luurekompaniides.

2. jalaväebrigaad arvas reservi enam kui 700 Kuperjanovi jalaväepataljonis teeninud ajateenijat. Samuti arvati sel nädalal reservi Vahipataljoni, mereväe ja toetuse väejuhatuse logistikapataljoni ajateenijad.

Juulikutsega ajateenistusse saabunuist koolitati reservüksuste autojuhid ja juhtivkoosseis, oktoobris teenistust alustanud kutsealused õppisid täitma rivikoosseisu ametikohti. Enne reservteenistuse algust osalesid ajateenijad mais peetud kolmenädalasel hindamisõppusel Kevadtorm.

Uued ajateenijad saabuvad teenistusse juulis, praegu jätkavad üksustes teenistust jaanuaris 11 kuuks kaitseväkke saabunud ajateenijad.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments