Tudengid hakkavad Haapsalu linna kaaluma

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile avati Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži otsaseinal üliõpilaste tehtud grafiti Tallinna ülikooli uue tunnuslausega „Uutmoodi akadeemiline”. Seina kaunistamiseks korraldatud kavandikonkursi võitis käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala II kursuse üliõpilane Marju Rajasalu, grafiti teostasid üliõpilased ise ilma professionaalide abita, ütles kooli arendusjuht Liina Põld. Grafiti avamine lükkas hoo sisse kolledži 15. sünnipäeva nädalale.

Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala õppurid hakkavad pühapäeval linnarahva tervist kontrollima. Arhiiv

Pühapäeval saavad haapsallased kaubamaja ees mõõta oma vererõhku, pulssi ja vööümbermõõtu, arvutada oma rasvaprotsenti ja ennast kaaluda.

Kõike seda aitavad teha Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala esimese kursuse tudengid, kellele see on osa õpinguist.

Kolledži terviseedenduse lektori ja tervisejuhi õppekava juhi Hele Leek-Amburi sõnul peavad tudengid igal aastal välja mõtlema linnarahva jaoks ühe suurema kampaania. Näiteks mullu nõustasid üliõpilased kaubamajas linnarahvast selles osas,  mida tervislikku toidukorvi panna. Tänavuse kampaania pealkiri on „Tervisel on kaal” ja idee said tudengid tõigast, et tervise arengu instituudi andmeil on Lääne-Eestis kõige rohkem rasvunud inimesi.

„Kaalume Haapsalu linna ära!” ütles Leek-Ambur naljaga pooleks. Oma tõetera aga on naljal sees, sest tudengid kavatsevad andmeid võrrelda tervise arengu instituuti omadega ja vaadata, kas need langevad kokku.

„Tudengid õpetavad inimesi oma keha lugema – mida oma keha puhul jälgida ja kuidas seda teha,” ütles Leek-Ambur.

Oma tervisenäitajaid saab lasta mõõta pühapäeval kella 12-14 kaubamaja ees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ott
7 aastat tagasi

kus te lähete?
Ibra ju haiglas…

pook
7 aastat tagasi

Me ei hakka oma poistega sinna minemagi.
Mõõteseadmed lähevad lõhki.

nõustun eelnevaga
7 aastat tagasi

Kolleds sai omal ajal loodud läänemaa arengu tagamiseks. No ma ei näe seda arengut, isegi arengu tahet ei näe. Kätele mõeldud muda vann on ainus asi mida see on maailmale pakkuda suutnud. Rohkem ei tule nagu meelde.

...
7 aastat tagasi

hea inimene, kätele mõeldud mdavann on nürimeelsuse tipp. Selliseid idiootlikke ideid sünnib Hiinas iga päev. See, et tegija iseennast kiidab, ei tähenda, et seda saab maailmale pakkuda.

tarkpea
7 aastat tagasi

Leek-Ambur on nõus õpetama mida iganes. Pole valdkonda, mida tema ei tunneks. Üks mu tuttav lasteaednik käis kolledzis mingitel kursustel, mida andis Leek-Ambur. Midagi tegema ei pidanud, lihtsalt kuulas nädala aega Leegi plära, kuid sai selle eest kolme aasta jagu punkte. Viljandi kulttuurikolledzis pidanuks 10x rohkem vaeva nägema, lisaks kaugele sõitma. Oleks ka tublisti targemaks saanud aga no see pisiasi ei huvita Haapsalu kolledzis küll mitte kui kedagi. Kogu see asutus on täielik haltuura ja eksisteerib vaid selleks, et direktrissile ja lektoritele palka maksta. Huvitav, miks Jürgen Ligi seda asutust ei lammuta?

Mart
7 aastat tagasi

Las parem loevad koolimaja tellised kokku. Selle eest ma annaksin isegi magistrikraadi kohe kätte.

Mardile
7 aastat tagasi
Reply to  Mart

Kui sa oled normkaalus,suurepäraste verenäitajatega lääne eesti mees, siis mine kindlasti kohale ja näita neile rohelistele tudengihakatistele, mis mehed siin läänemaal elavad ja lükka see tervise arengu instituudi teadmiste müür laiali… nii, et kivi ei jää kivi peale.

Mart
7 aastat tagasi
Reply to  Mardile

No aga kui ma ei ole, mis siis saab? Kas see kaalumine aitab mind kuidagi?

oh õudust
7 aastat tagasi

Esimese kursuse tudeng on juba spetsialist et inimesi tervisealaselt nõustada. Õppejõud on sama sugune tola.

juss
7 aastat tagasi

Ameerika on nii naljakas, aga keegi ei usu!

maakas
7 aastat tagasi

Absoluutne jama, millega see kool tegeleb. Totaalne jama. Õppejõud Hele Leek-Ambur, lubage naerda.