Kõige soojem merevesi on Haapsalus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Kõrgrõhkkond tõi mai alguses suvesoojuse tervesse Eestisse, aga ainult Haapsalus ja Roomassaares kannatab juba ka merevees ujuda.

Pühapäeva õhtul tõusis Haapsalu sadamas merevee temperatuur ilmateenistuse andmeil 17,4 kraadini. Eile päeval oli vesi Haapsalus 16 kraadi. Soojem oli merevesi ainult Saaremaal Roomassaares – 16,2 kraadi. Mujal jäi merevee temperatuur 11 ja 15 kraadi vahele.

Õhutemperatuur oli eile päeval Lääne-Nigulas 22,2 kraadi ja tuult paar meetrit sekundis.

Seepärast pole ka imestada, et eile olid Vasikaholmil juba päevitajad ja vees sulistajad.

„Prügikoristus ujumisrandades on tehtud, aga rannatarvikuid ei ole veel välja toodud, sest neid alles värvitakse,” ütles Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

„Eesmärk on 20. maiks rannad korda saada. Siis hakkab ka tervisekaitse merevee proove võtma ja saab rannad ametlikult korda,” lisas ta.

Merevee temperatuur Merevee temperatuur täna kell 6 hommikul. Kõige soojem on vesi Haapsalus. Kaart: Riigi Ilmateenistus

Fotod: Arvo Tarmula Vasikaholmi ujumiskoht (1) Vasikaholmi ujumiskoht (2) Vasikaholmi ujumiskoht (3) Vasikaholmi ujumiskoht (4) Vasikaholmi ujumiskoht (5) Vasikaholmi ujumiskoht (6) Vasikaholmi ujumiskoht (7) Vasikaholmi ujumiskoht (8) Vasikaholmi ujumiskoht (9) Vasikaholmi ujumiskoht (10)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
LCHF
7 aastat tagasi

Väikeses Viigis 18.2 kraadi, umbes 20 inimest ujumas…:)