Riik müüs AS Andmevara aktsiad Leedu ettevõttele

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lauri Lugna ja Kazimieras Tonkunas

Siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna ja INVL Technology AB direktor Kazimieras Tonkunas. 

Riik müüs täna AS Andmevara aktsiad Leedu IT-ettevõttele INVL Technology AB. Lõplikuks tehinguhinnaks AS Andmevara 100% aktsiate eest kujunes 664 637 eurot.

„Meil on hea meel, et ettevõtte sai väärika omaniku ning soovime Andmevarale jätkuvat edu,“ märkis siseministeeriumi varade asekantsler Riho Kuppart.

AS Andmevara müügiprotsessi korraldanud finantsnõustaja Redgate Capital esindaja Mairo Kaseväli sõnul oli tegemist hea tehinguga riigi jaoks, sest riik on saanud viimase aasta jooksul Andmevarast dividendide, dividendide tulumaksu ja aktsiate müügihinna näol 2,6 miljonit eurot (2015. ja 2016. aastal laekus dividende ja tulumaksu kokku 1,95 miljonit eurot).

AS Andmevara on 19. septembril 1997. aastal asutatud aktsiaselts, mis pakub registrite, andmebaaside ja infosüsteemide pidamise, arendamise, majutamise ning rakendustarkvara hoolduse ja klienditoe osutamise teenust. Enampakkumise võitnud INVL Technology AB suurimad turud on Leedu, Norra, Tansaania ja Uganda.

Ettevõtte 2015. aasta omakapital oli 24 miljonit eurot. AS Andmevara müügiprotsessi korraldasid finantsnõustaja Redgate Capital ja advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hmm
7 aastat tagasi

Andmevara haldas enne Rahvastikuregistrit. Aasta alguses viidi Rahvastikuregister üle SMITi. Kunagi Andmevaraga kokku puutununa näis tegemist olevat halvas olukorras ja stagneerunud riigiasutusega. Nagu müügihinnast näha (nii palju maksaks vist ka mõni suvaline pagaritöökoda), siis see silma järgi pandud hinnang vastab tõele.

andmed leedukatele
7 aastat tagasi

Kas eestlaste andmed lähevad nüüd leedukatele?

...
7 aastat tagasi

müügitulu polnud pooltki nii suur kui dividendid, millejaoks vöi kellejaoks kasulik see müük oli, jääb selgusetuks ?