Haapsalu valged pingid jõuvad tänavaile maikuu alguseks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mari Tarand abikaasaga

Pinkide avamine Wiedemanni keeleauhinna laureaatidele

Mari ja Andres Tarand Wiedemanni keeleauhinna laureaatide pingil. ARVO TARMULA

Haapsalu valged pingid jõuvad talvekorterist tänavaile ja parkidesse mai alguseks, ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Enamik puidust pinkidest on pühendusega, mistõttu Haapsalu Linnahoolduse töötajad peavad nende asukoha esmalt kandma kaardirakendusse aadressil: gis.haapsalu.eu

Seejärel tuleb töömeestel sama kaardirakenduse abil leida koht, kus pink eelmisel aastal asus, ja ta sinna paika panna. Haapsalu tänavaile ja promneaadidele tuleb ligi 70 valget pinki.

Peale selle tellis linnavaitsus betoonist alalisi pinke ka Kastani ja Tamme tänava elurajooni jaoks. Neid tuleb juurde ligi 10.

Parbus ütles, et linnakodanikud võivad teada anda kohtadest, kuhu võiks linnavalitsus pingi paigutada. Eelmisel aastal pani linnavalitsus kodanike soovil pingid Kastani poe juurde ja Kuuse tänavale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
E.Reimann
7 aastat tagasi

Alalisi pinke võiks panna ka Vasikaholmi.Ilus koht loojangu vaatamiseks ,kuid peale rannahooaega pole kuhugi istuda.

pook
7 aastat tagasi

Õige jutt. Iga poe kõrvale, kus kangemat kraami müüakse, tuleb pink panna.

sorts
8 aastat tagasi

kübe ja pooki ja teiste nõudmisel tuleb üks pink ka Kastani poe taha panna.

Juts
8 aastat tagasi

Nii lohakalt pole nende Haapsalu vanalinna pinkidega ümber käidud ükski aasta. Mis tähendab, et pingid jõuavad tänavale alles mais, kui üksjagu on neid pinke milliseid pole suudetud isegi enne talve tulekut veel talvekorterisse ära viia. Miks peab seesugune ilus pink asetsema linna koerte jalutusplatsil?