Galerii: Läänemaa ühisgümnaasium pidas tutipidu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 104

Täna võib kohata Haapsalu tänavatel palju lühikeste seelikutes neidusid ja väikseks jäänud triiksärkides noormehi. Nemad on Läänemaa ühisgümnaasiumi abituriendid, kelle jaoks kõlas täna viimane koolikell. Viimast koolikella tähistavad noored tutipeoga.

Läänemaa ühisgümnaasiumis algas tutipidu juba hommikul, kui kõik abiturendid kogunesid koolihoone aulasse ja tegid ühise soojendusvõimlemise. Peale seda suundusid nad töötubadesse, kus tuli voltida linnukesi või muusika järgi paarides tantsu vihtuda.

Pärast seda koguneti taas aulasse, tehti pilti, tantsiti ja lauldi. Peale selle said kõik klassid ülesandeks joonistada vanale tapeedirullile midagi positiivset mälestuseks oma klassist. Joonistati kätekontuure, päikeseid ja palju muid klassi iseloomustavaid kujuneid.

Kõik õpilased andsid Läänemaa ühisgümnaasiumi vande, mis muuhulgas keelas hääletada EKRE poolt või osaleda modellisaates.

Tuju muutus üleolevaks hetkel, mil abituriendid kutsuti lavale, sest iga hetk oli Läänemaa ühisgümnaasiumi huvijuht Mairi Grossfeldt helistamas sümboolset koolikella. Koolikell tähistas koolitundide lõppu. Abituriendid saatsid kellahelinat tormaka aplausiga.

„Nüüd võite teha, mida hing ihkab,” ütles Grossfeldt pärast kellahelina kõlamist abiturentidele. Ta manitses, et päris lõdvaks on veel end vara lasta, sest eksamid on alles ees. Esimene riigieksam on eesti keele eksam, mis toimub 25. aprillil.

Traditsiooniline tutipeo veesõda jäi tänavu tagasihoidlikuks. „Ilm on ju nii jahe, et märjalt õues ringi joosta,” kõlas garderoobis neiude suust. Siiski leidus paar entustiasti, kes pudelist vett pritsides teisi veesõtta kaasa haarata üritas.

Koolis sees on veega printsimine keelatud, ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt. Värskelt remonditud riigigümnaasiumi hoones ei sellist möllu lubada.

Schmidtil on hea meel, et järjekordne lend lügikaid lõpetab ja laia maailma edasi lähevad. „Õnneks andsid kõik vande, kus lubasid tulevikus Läänemaale tagasi pöörduda,” teatas Schmidt.

Tänavu lõpetab Läänemaa ühisgümnaasiumis neli klassi 88 õpilasega. 

Muudetud pealkirja 15. aprillil kell 15:56.

Muudetud pealkirja 18. aprillil kell 10:47.

Fotod: Kristjan Kosk

lügi tutipidu1 lügi tutipidu2 lügi tutipidu3 lügi tutipidu4 lügi tutipidu5 lügi tutipidu6 lügi tutipidu7 lügi tutipidu8 lügi tutipidu9 lügi tutipidu10 lügi tutipidu11 lügi tutipidu12 lügi tutipidu13 lügi tutipidu14 lügi tutipidu15 lügi tutipidu16 lügi tutipidu17 lügi tutipidu18 lügi tutipidu19 lügi tutipidu20 lügi tutipidu21 lügi tutipidu22 lügi tutipidu23 lügi tutipidu24 lügi tutipidu25 lügi tutipidu26 lügi tutipidu27 lügi tutipidu28 lügi tutipidu29 lügi tutipidu30 lügi tutipidu31 lügi tutipidu32 lügi tutipidu33 lügi tutipidu34 lügi tutipidu35 lügi tutipidu36 lügi tutipidu37 lügi tutipidu38 lügi tutipidu39 lügi tutipidu40 lügi tutipidu41 lügi tutipidu42 lügi tutipidu43 lügi tutipidu44 lügi tutipidu45 lügi tutipidu46 lügi tutipidu47 lügi tutipidu48 lügi tutipidu49 lügi tutipidu50 lügi tutipidu51 lügi tutipidu52 lügi tutipidu53 lügi tutipidu54 lügi tutipidu55 lügi tutipidu56 lügi tutipidu57 lügi tutipidu58 lügi tutipidu59 lügi tutipidu60 lügi tutipidu61 lügi tutipidu62 lügi tutipidu63 lügi tutipidu64 lügi tutipidu65  lügi tutipidu67 lügi tutipidu68 lügi tutipidu69 lügi tutipidu70 lügi tutipidu71 lügi tutipidu72 lügi tutipidu73 lügi tutipidu74 lügi tutipidu75 lügi tutipidu76 lügi tutipidu77 lügi tutipidu78 lügi tutipidu79 lügi tutipidu80 lügi tutipidu81 lügi tutipidu82 lügi tutipidu83 lügi tutipidu84 lügi tutipidu85 lügi tutipidu86 lügi tutipidu87 lügi tutipidu88 lügi tutipidu89 lügi tutipidu90 lügi tutipidu91 lügi tutipidu92 lügi tutipidu93 lügi tutipidu94 lügi tutipidu95 lügi tutipidu96 lügi tutipidu97 lügi tutipidu98 lügi tutipidu99 lügi tutipidu100 lügi tutipidu101 lügi tutipidu102 lügi tutipidu103 lügi tutipidu104 lügi tutipidu105

1 kommentaar

  1. Lääne Elu peatoimetaja on kallutatud poliitiline marionet! Reeturid, kes oma riigi maha müüvad seisavad kunagi veel kohtukulli ees, sest see vägivaldne režiim hävitab ennast varem või hiljem seestpoolt ise!

  2. Siit on tõlgendatav see, et LÜG väljastatav haridustase või haritustase on nõrk. Sellest artiklist peegeldab, milline on sealne hariduskaader. Samas mõttetu vanne – klounid. Kahju, et varalist vastutust ja allkirja sellele ei nõutud + vanemate käendus.

  3. No pole muud teha – kui endale “REKLAAMI” teha! Kas see siis on MÕISTUSE PÄRANE === Laus TOTAKLUS kuulata kellegi “”ERITI HEAD NÕUANNET”” ! Oma peaga on MÕTLEMINE KEELATUD !! Siit aga suur JÄRELDUS === KES kasvatas SELLISED JUHMARDID sellesse ÜHISKONDA ja KES selliseid praegusel hetkel neid TOLA mängima KUTSUS ? See on terve PÕLVKOND MÕTLEMIS VÕIMETUT HALLI MASSI !!! TÄIS OUT ja LASTEAED !!!

  4. Selline ongi nende noorte tulevik, diktatuuri all elamine, valitsus on juba agoonia äärel, tuleb veel natuke kruvi keerata ja läheb vist mölluks varsti.

  5. Kõik õpilased andsid Läänemaa ühisgümnaasiumi vande, mis muuhulgas keelas hääletada EKRE poolt või osaleda modellisaates……. mis tähendab..keelas???? Kes saab keelata last elamast, sportimast, armastamast, lapsi saamast, pere loomast ja hääletamast seda, kes on talle südamelähedane partei. Kui see oli nn nali,siis ausalt väga s*tt nali.

  6. No eks kunagised kommnoored seda paanikat levitavad seal. Tarmula Kai ja huvijuhi elufilosoofi kajab sellisest pealkirjas kirja pandud mõttekäigust läbi. Pidevad peaministri ja Lauri Luige külaskäigud vaid kinnitavad et mingit poliitilist neutraalsust. Pealse selliseid mõtteavaldusi oleks direktoril aeg tagasi astuda sest pole poliitilist neutraalsust suutnud koolis tagada.

    • No eks vananevad prouad tahtsid ikka endale kuulsust juurde, vähekese pugeda valitseva “eliidi” ees kuhu nad arvavad ka endid kuuluvat ja põhimõtteliselt korraldasid ju noortele unustamatu peo. LE saab klikke jne. Kahjuks aga tuleb päev mil need noored saavad aru kuidas neid ära kasutati, praegu neile küll kindlasti korda ei lähe see poliitika, neil muudki teha. Kool aga küll on ilmselge poliitilise suunitlusega . Pealegi mis on halba modelli tööl, antud juhul seda kuidagi alavääristatakse. Kus on sallivus erinevate valikute vastu elus?

  7. Kas seda vandeteksti keegi üles panna ei saa. Mul on kerge kahtlus, et selle koostamise juures on keegi sm Karnau isiklikult asjal olnud

  8. Idootsus, parem siis et ei hääleta Reffi poolt kes riigi haua äärele on viinud, aga pidi vist mingi huumor olema… hirmutatakse lapsi.

  9. Eks hääletage siis oma enda maa kaotamise poolt, sest sense võimuga need samad noored kaotavad üha rohkem otsustusõigust, loovutades seda Brüsselile ja migrantidele.

  10. vanad komsomolid kardavad seda ekret nagu tuld, igas vähegi refimeelses lehes mustavad nii mis kole, ei tea mis enne valimisi veel saama hakkab

    • mina arvan,et vanad kommunistid peaksid just teadma, kuidas oli elu nõuka ajal ja just nemad peaksid hoidma ja kandma EKRET kätel.

      • mõni näide? Valgustaks teisi ka . Ma väitsin seda sellepärast, et noori mõjutavad ju nende juhendajad , nsvliidu ajal mõjutati samamoodi pioneere ja komsomoli , võtted on samad, minule tundub, et ekre hoopis toob tõde päevavalgele, mida üritatakse lihtsa eesti elaniku eest igati peita

  11. Tutipidu võiks tõesti olla üks tore pidu ellu astuvatele noortele ilma poliitproagandata. Pole vaja pärast halada kui ise pasalaine loksuma lasid.

  12. No tõesti… tee, mida tahad, absoluutselt üldse ei kõlba. Isegi on täitsa halb. LÜG tegi vahva muusikali- halb (õnneks vähemuse meelest). Nüüd tutipidu- jälle halb!
    Igal pool võib poliitika ja poliitikute üle naljavisata, aga tutikas onju tõsine koht!
    Abieluvanne antakse palju tõsisemalt ( vahel isegi Jumala palge ees), aga seda rikutakse üle poolte juhtudest).
    Head inimesed, mõelge veidike ennem, kui te sappi pritsima hakkate. Aga kui ei suuda, siis minu lohutuseks on seegi, et see pasalaine muudab ükskord suunda ja tuleb teie juurde tagasi. Ja nii ongi!

    • Vähemuse meelest ongi tavaliselt kõik halvasti. ja oskavad nad ennast ka peale suruda. Pasalaine, nagu ütled, tuleb ikka nende endi poole tagasi.

  13. Nõus.Tänu LE ebakompendentsusele nopib EKRE jälle tugevad punktid ja leiab võimaluse ajakirjandusele koha kätte näidata.

  14. Kas mitte ühe tuntud Eesti noorsotsi nimeline malev ei olnud selle kooli eelkäial,kui kool samanimelisel tänaval asus?

  15. Miks oli vaja algne pealkiri (LÜG-is oli tutipidu) muuta poolitilise mekiga pealkirjaks? Tegemist oli ikkagi nn libavandega, kus muuseas kohustati abituriente asutuma õppima füüsikat, jääma elama ja rajama oma pere Haapsallu jne. Rebida neljatunnisest üritusest välja endale sobiv sõna ja panna see pealkirjaks on alatu.
    Ilmselgelt on tegemist ajakirjanduseetika koodeksi pt.4.11. rikkumisega: Fotod, fotode allkirjad, pealkirjad, juhtlaused ega saatetutvustused ei või auditooriumi eksitada. Kas pressinõukogu esimees hr Karnau ei ole sellest teadlik? Või on kaotanud kontrolli toimetuse töö üle?

  16. Ja tõesti kuidas saab kool sellist asja nõuda, isegi mingi nalja vande puhul. Mis saaks kui mõne kooli lõpetajad tõotaksid hoida end sotside ja pedede eest?

    • Ja.jaa, oleks lubanud hoida end pedede ja sotside eest, oleks kisa atevani tõusnud ja see keelatud! Ju siis mõni neistsamustest selle teksti kokku pani
      Aga hea reklaam EKRE-le tegelikult ja antireklaam Läänemaa noortele.

  17. Haige pealkiri artiklil, nagu mingi sotside või rehvormikate erakooli lõpetamine.Mõned on ikka lõplikult aru kaotanud.

  18. kool on ammu poliitiliseks muudetud, noored oktoobrilapsed, pioneerid ja komsomolikaader tuleviku refiridu täiendama sunnismaiselt

    • ei maksa asju alati liigtõsiselt võtta. Naljapäev, noored lõbutsemas. Ega see mingi kooli etteantud vanne ei ole, noored ise koostasid ja sedagi ainult üheks päevaks. Kooli küll halvustada pole mõtet. Tänased lõpetajad tegid sellise nalja, järgmine kord uued huumorid. Tuult tiibadesse, noored!

  19. Selline vikerkaare värvides seltskond.Kuidas saab mingil gümnaasiumil olla vanne mis nõuab kellegi poolt mitte hääletamist,või mingis saates mitte osalemist??? Mis kool see õieti selline on?