Viljar Ansko võitis karikatuurivõistlusel kaks auhinda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

V.Ansko oma auhinnatud töödega Viljar Ansko oma auhinnatud töödega. Foto: Hiie Ivanova

Läänemaa karikaturist Viljar Ansko võitis tänavusel vabariiklikul Edmund Valtmani nimelisel Viljandi karikatuurivõistlusel kaks auhinnalist kohta — II peapreemia ja eriauhinna.

Auhinnad anti üle 9. aprillil Karksi-Nuias toimunud huumoripeol.

Viljar Ansko

  • Viljar Ansko (luuletajanimega Viljar Kaarna; sündinud 17. mail 1948 Tartus) on eesti arst, luuletaja ja karikaturist. Alates 1970. aastast elab ta Läänemaal Risti alevikus.
  • Viljar Ansko toimetas seitse aastat ajalehte Memento, asutas kirjastusühistu Anamnesia, kus on koostanud, toimetanud ja välja andnud üle 30 raamatu. Tema enda sulest on seni ilmunud kolm luulevalimikku. Ta on tõlkinud Vladimir Võssotski, Lev Konovalovi jt luulet, avaldanud kultuuriloolisi artikleid ajakirjanduses, koostanud Tallinna kiirabi ajaloo ja karikatuurinäituse kataloogi NAKS-72.
  • Viljar Ansko on Eesti Ajakirjanike Liidu ja Eesti Kirjanduse Seltsi liige.
  • Viljar Ansko on Risti raudteejaama juures asuva Lääne-Eesti küüditatute mälestusmärgi "Raudteerööpad mäletavad…" autor. Teda on mitmel korral autasustatud ning temast on tehtud dokumentaalfilm Unistaja (ETV, 2004).
  • Karikatuure hakkas Viljar Ansko tõsisemalt joonistama ülikooliõpingute ajal Tartus 1970. aastate alguses. Ta on NAKS-i (Noorte Andekate Karikaturistide Sõpruskond) asutajaliige. Alates 1972. aastast on ta osalenud paljudel karikatuurinäitustel Eestis, korraldanud isikunäitusi Ristil, Haapsalus, Tartus, Kohtla-Järvel ja mitmel pool Tallinnas. Tema karikatuure on aeg-ajalt avaldatud ka ajakirjanduses, tõsi küll, enamasti suure ajanihkega. Ta on andnud välja karikatuurikogumiku "Hippocratitis dolorosa" (2008).

Allikas: Vikipeedia

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
8 aastat tagasi

Palju õnne!

AlexLotman
8 aastat tagasi

Õnnitlused!