Heinar Tuulberg: Läänlased esinesid Eesti ühiskonna- ja majanduse meistrivõistlustel väga hästi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hiljuti lõppenud Eesti ühiskonna- ja majanduse meistrivõistlustel esinesid läänlased ja Läänemaa taustaga inimesed taas väga hästi, teatas Haapsalu põhikooli õpetaja ja võistluse korraldaja Heinar Tuulberg.

Nii saavutas Haapsalu tuntud arsti Kai Tennisbergi lapselaps Toomas Tennisberg kolmanda koha. Tennisberg esindab Tartu Kesklinna kooli.

Olari-Nebokat

Eelmise hooaja hõbe ja Eesti koolinoorte meister, Tallinna Majanduskoolis õppiv Olari Nebokat (pildil) oli väga tubli ka seekord, saavutades viienda koha.

Läänemaa parima koolinoore tiitli pärast heitlesid Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased Piia Tomingas (27. koht) ja Kaspar Karja (33. koht). Kolmas läänlane Saale Kree, kes on Haapsalu Wiedemanni gümaasiumi vilistlane ja hetkel õppimas Tallinna Ülikoolis matemaatikat, tuli 34. kohale.

Tuulbergi sõnul oli üllatuslik see, et omavahel võistlesid ema ja tütar Karita ja Brita Lubi. SEB Panga kliendihaldur Karita Lubi saavutas 45. kohal ja Brita Haapsalu põhikooli esindajana 84. koha.

Ebaõnn tabas aastaid selles võistluses osalenud Tauri Türksoni (Tallinna Tehnikaülikool), kes jäi 73. kohale.

Eesti meistriks tuli ülekaaluka võiduga Saskia Rozental Ülenurme gümnaasiumist, jättes teiseks 2013. aasta pronksiomaniku ja väga suurte kogemustega Jõhvi Gümnaasiumi esindaja Anna-Marie Kottise.

Kokku osales 146 võistlejat, kelle oskused ja otsused oli enamasti üllatavalt head.

Tegemist on interaktiivse võistlusega, mis toimub ainult Interneti vahendusel. Võistlus on sel hoojal muudetud varasemast veelgi keerulisemaks, sest kogu mäng käib tuleviku ettenägemise peale. Pooled punktid tulevad ettearvamisküsimustest ja teine pool punkte saadakse oma 1000-eurose virutaalraha oskusliku paigutamise tulemusena. Samas on võistlus väga põnev, sest iga päev muutuvad seisud ja kohad tabelis.

Võistlust korraldas juba 12. korda MTÜ tuulberg.eu Liiga.

Meistrivõistluste koduleht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments