Päästeamet: hooletute inimeste süül põles nädalavahetusel 21 000 ruutmeetrit kulu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kulupõleng. Kaire ReiljanKulu põletamine võib kergesti käest minna, kui ohutusnõudeid ei järgita. Foto: Kaire Reiljan

Päästeametil olid nädalavahetusel käed-jalad tööd täis, sest vaatamata hoiatustele ja soovitustele käisid päästjad nädalavahetusel ühelt kulupõlengult teisele.

Reedest, 8. aprillist kuni pühapäeva, 10. aprilli õhtuni põles Lääne päästekeskuse haldusalal kokku ligi 21 000 ruutmeetrit kulu. Enamus põlengutest said esialgsetel andmetel alguse hooleta jäänud lõkkest või siis üleüldisest hooletusest.

"Lapsevanematele paneme südamele, et nad räägiksid oma lastega kulupõlengute tõsidusest. Seda tüüpi põlengutes on varasemalt hävinenud mitmeid eluhooneid ning eelmisel aastal hukkus üks inimene," ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais.

Kui Saaremaal, Hiiumaal, Raplamaal, Järvamaal, ja Pärnumaal tuli väljakutseid kulupõlengutele kahe käe sõrmedel kokku lugeda, siis Haapsalus ja Läänemaal asi õnneks nii hull polnud – oli vaid üks tuleõnnetus.

10. aprillil kell 21.44 sai häirekeskus teate põlengust Ridala vallas Uuemõisas Tehnika tänaval. Kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et põlesid rehvid ning sodi. Tulekahju likvideeriti kell 22.38.

Kuidas turvaliselt lõket teha ja grillida, saab vaadata siit. 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments