Taavi Rõivas: erakonna juhatus otsustab presidendikandidaadi suve lõpus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Taavi Rõivas Oma rada Foto: Arvo TarmulaPeaminister Taavi Rõivas Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase sõnul on erakonnal mitu tugevat presidendikandidaati ja juhatus otsustab suve lõpus, keda kandidaadina toetab.

"Reformierakonna valik on nendel presidendivalimistel ilmselt kõige keerulisem, sest meil on mitu väga tugevat kandidaati," ütles Rõivas erakonna pressiesindaja vahendusel. "Erakonna toetuse kandidaadile otsustab põhikirja järgi juhatus ning plaanime seda teha suve lõpus enne kandidaatide ametlikku esitamist," lisas Rõivas.

"Ootame huviga kandidaatide programme ning vastuseid Eesti ees seisvatele olulisimatele väljakutsetele. Kindlasti peame oluliseks, et kandidaadid väärtustaksid välis- ja julgeolekupoliitikat, kuivõrd just nendes valdkondades ootame presidendilt aktiivset rolli. Vabariigi president on Eesti riigikaitse kõrgeim juht ning esindab Eestit rahvusvahelises suhtluses," rääkis Rõivas.

"Kuivõrd on selge, et presidendi valimiseks Riigikogus on vaja rohkem kui vaid koalitsiooni hääli, siis võib eeldada, et palju sõltub ka sellest, milline on kandidaatide avalik populaarsus," nentis Rõivas.

Postimehe andmetel peab Siim Kallas 16. aprillil rahvusooper Estonia kammersaalis kõne, mille lõpus ta teatab presidendiks kandideerimisest. Ükski teine võimalik presidendikandidaat pole seni oma kandideerimist avalikult kinnitanud. Eesti valib omale uue presidendi tänavu augustis-septembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
paneb
8 aastat tagasi

luisa ametisse

aksel
8 aastat tagasi

Reformierakonna presidest tuleb praeguse seaisuga, mitte Eesti rahva oma.