Augustibluusi esinejad on avalikustatud ja piletimüük alanud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Cari morin foto Don Casper Üks Augustibluusi peaesinejatest Cary Morin. Foto: Don Casper

Täna hommikul algas Piletilevis Augustibluusi festivalipasside eelmüük. Möödunud nädalavahetusel Tallinnas ja Haapsalus peetud hooaja avapidudel tehti aga teatavaks 5. ja 6. augustil toimuva festivali esinejad.

Tänaseks on välja kuulutatud umbes pooled esinejatest, kuid nimekiri täieneb pidevalt ning lõplik programm kinnitatakse mai lõpuks. Augustibluusi programmijuhi Raul Ukareda sõnul saab tänavuse festivali kava olema mitmekesisemgi kui varem.

„Bluusi sünnimaalt tuleb Augustibluusile Cary Morin, kes on päritolult Ameerika põlisrahva esindaja ehk maakeeli indiaanlane ja seega esindab Ameerika juurtemuusika kõige sügavamaid juuri,“ ütles Ukareda. „Euroopast on saabumas Alexis Evans, keda peetakse Prantsuse bluusi imelapseks, Hispaaniast veetlev kitarrikangelanna Susan Santos, Venemaalt Evgeni Lamba Trio ja Saksamaalt duo nimega 2injoy,“ lisas ta.

Kokku toimub festivali üheksal laval 30 kontserti. Lisaks pealavale iidse Piiskopilinnuse õuel ja akustilisele kontserdile vanas raudteejaamas kõlab Augustibluus üle kogu suvise Haapsalu: esinejaid jätkub tänavalavadele ja suvekohvikutesse, kultuurikeskusesse ning ööklubisse VanaKino.

Festivali korraldaja Indrek Ditmanni sõnul pakuvad Haapsalu ettevõtjad tänavu Augustibluusi publikule mitmed vabaajateenuseid festivalihindadega. Kõikidele kontsertidele sissepääsu tagava festivalipassi ettenäitajad saavad soodushinnaga laenutada jalgratast, käia ujumas ja jõusaalis, mängida bowling'ut ning golfi. Ka sissepääs Läänemaa muuseumitesse on passiomanikele festivali kestel poole hinnaga.

Märtsi lõpuni on Augustibluusi passid Piletilevis müügil erihinnaga 33 eurot. Lisainformatsiooni esinejate, majutuse, transpordi ja piletihindade kohta leiab festivali koduleheküljelt.

Augustibluus toimub 5. ja 6. augustil Haapsalus.

Eelmisel aastal külastas festivali kontserte ligikaudu 13 000 inimest. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele ka paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments