0

Turbaveokid muutsid külatee läbitamatuks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula valla elanik Ahto Tilga, kes elab Niibi turvarabasse viiva tee ääres kurdab, et mööda teed voorivad rasked turbaveokid on kruusatee seisukorra muutnud niivõrd kehvaks, et seal ei saa enam sõiduautoga liigelda. Täna alustati teeremondiga.

„Kartulipõld on ka siledam kui see tee siin,” iseloomustas Tilga neljakilomeetrist teelõiku.

Tilga sõnul on ta sunnitud sõitma seda teed iga päev. Peale tema kasutab teed ka tema tütar. „Minu auto laguneb juba koost sellel teel sõites,” kurtis Tilga.

Lääne-Nigula valla keskkonna-ja kommunaalnõunik Olev Peetris nentis, et vald on probleemist teadlik. Tee kehva olukorda põhjendas Peetris suure liikluskoormuse ja sooja talvega. „Ainuke külm aeg oli detsembri lõpust jaanuari keskpaigani, nüüd on pidevalt sula ja see lõhubki teed,” ütles Peetris.

Ehkki Niibi tee kuulub vallale on selle korrashoiu eest hoolitsenud peamiselt OÜ Kekkilä, kelle turbaveokid valdavalt kõnealusel teelõigul liiklevad. Peetrise sõnul on Kekkila tänavusel talvel varemgi teele killustikku vedanud, et paranda kandevõimet ja täita auke.

Uue killustikukoorma viis Kekkilä teele selle nädala alguses.

Tilga kinnitas, et esmaspäeval veeti teele kruusa ja sügavamad augud siluti ära. „Kohe lust on nüüd sõita,” rõõmustas Tilga. Ta lisas, et tänavusel talvel on korra veel teed parandatud, kuid tookord ilma suurema eduta.

Tilga tunnistas, et saab sellest aru, et kruusateed ongi talveperioodil raske korras hoida, kuid vahel lastakse tee olukord ikkagi ülemõistuse kehvaks. „Tundub, et teega võetakse midagi ette alles siis, kui enam sõita ei saa ning olen sunnitud kaebusega vallamajja pöörduma,” kurtis Tilga.

Peetrise sõnul on vallaametnikel plaan kohtuda turbakaevanduse esindajatega, et panna paika plaan Niibi tee seisukorra parandamiseks.

Täna veeti teele kruuskillustikku, mille buldooser tee kehvematel lõikudel laiali silus.

Fotod: Urmas Lauri
Niibi tee remont (urmas lauri) (1)

Niibi tee remont (urmas lauri) (2)

Niibi tee remont (urmas lauri) (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Turbaveokid muutsid külatee läbitamatuks | Raplamaa Sõnumid

[…] Viide allikale: Turbaveokid muutsid külatee läbitamatuks […]

wpDiscuz