Keila vald kutsub Nõva valla liitumiskõnelustele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Nõva vald

Keila ettepanekuga liitudes võib Nõva vallast saada Harjumaa suurima valla üks osa ja Nõva valla kaunis vapp (pildil) kaotab oma tähenduse.  

Keila vallavolikogu haldusreformi komisjon esitab vallavolikogule eelnõu ettepanekuga alustada ühinemisläbirääkimisi Keila ja Paldiski linna, Vasalemma, Padise ja Nõva vallaga, teatas BNS.

Ühinemise korral tekiks Harjumaa suurim, enam kui 23 000 elanikuga omavalitsus, Eestis oleks see suuruselt kuues omavalitsus.

Haldusreformi ajutine komisjon otsustas esmaspäeval Keila vallavanema Jaan Alveri ettepanekul alustada ühinemisläbirääkimisi naaberomavalitsustega. Komisjon esitab vastava eelnõu volikogule, see peaks tulema arutlusele volikogu järgmise nädala istungil.

Jaan Alveri sõnul looks enam kui 23 000 elanikuga omavalitsus uue väljundi taotlemaks riigigümnaasiumi rajamist Keilasse.

„Selline elanike arv annaks põhjuse alustada haridusministeeriumiga uuesti läbirääkimisi riigigümnaasiumi osas. Lisaks tekiks suurvalla näol strateegiliselt tähtis piirkond jäävabade sadamate ja militaarlennubaasi näol,“ ütles Alver BNSile.

Nõva vald on praegu kaasatud liitumiskõnelustesse Põhja-Läänemaa valdade Lääne-Nigula, Noarootsi, Martna ja Kullamaaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eks ta ole
8 aastat tagasi

aga mis siis valesti, tulebki lõpuks 4 oblastit, Tallinn, Pärnu, Tartu, Narva
Maakonna piir pole ju taevas paika pandud püha joon, minu teada on sellist ühinemist juba tehtudki
arvad, et siis läheb elu kehvemaks?

kunn
8 aastat tagasi

On see Nõva praegugi ääremaa, siis liitumisel harjumaa oblastiga jääks ta veel suuremaks ääremaaks.
Arusaamatu, kuidas ühe maakonna vallad saavad liituda teise maakonnaga. Äkki tahavad kõik liituda harjumaa või tallinnaga. Siis jääks kaks eestit, harjumaa tallinnaga ja ülejäänud vaene ehk teine eesti.

tegelt
8 aastat tagasi

kõik tahavad säilitada midagi nö.oma ja keegi ei tahagi kellegagi liituda.

Arutleja
8 aastat tagasi

Mis on Nõval ühist Taeblaga ? Oleme omajagu olnud ka harjukad. Vana Holts käis jalgsi Paldiskist posti toomas.
Läänemaa pool on kõik ühtlaselt vaesed vallad, kust see rikkus tuleb. Keila poole liikudes on raha rohkem ja kui tõsist arstiabi vaja, tuleb ikka Tallinna poole sõita. Bussiliiklus paraneb kindlasti. Nagunii käivad pea pooled Nõva maksumaksjad sinna poole tööle – kes Tallinnasse või Hämarisse.

eks ta ole
8 aastat tagasi
Reply to  Arutleja

Sul on täiesti õigus. harjukad oleme me olnud kauem kui läänemaa osa. see puhas nõukogude-aegne nurisünnitis.
töökohad, bussiliiklus, arstid, parem koolivõrk, kõik on pigem harjumaa pool.

nii
8 aastat tagasi

Noarootsi-Nõva-Padise sobiksid.

Limpa
8 aastat tagasi

Mis on Nõval seost Keilaga? Läänemaa inimesed armastavad Nõvat! Nõval on meie inimesed.

oot
8 aastat tagasi

ma jäin seda pildiallkirja lugema 🙂
kas tõesti jääks Lääne-Nigulaga liitudes oma vapp alles, see oleks küll uhke.
aga proua ajakirjanik on jälle suutnud muidu neutraalsesse BNS-i pressiteatesse kallutuse juurde panna 🙂

jvv
8 aastat tagasi

Ikkagi lähemale Tallinnale.

Siim
8 aastat tagasi

Nõvalt Keila 55 km, läheb raskeks.

Keila vald kutsub Nõva valla liitumiskõnelustele | Raplamaa Sõnumid
8 aastat tagasi

[…] Keila ettepanekuga liitudes võib Nõva vallast saada Harjumaa suurima valla üks osa ja Nõva valla kaunis vapp (pildil) kaotab oma tähenduse.   Keila vallavolikogu haldusreformi komisjon esitab vallavolikogule eelnõu ettepanekuga alustada ühinemisläbirääkimisi Keila ja Paldiski linna, Vasalemma, Padise ja Nõva vallaga, teatas BNS. Ühinemise korral tekiks Harjumaa suurim, enam kui 23 000 elanikuga omavalitsus, Eestis oleks see suuruselt kuues omavalitsus. Haldusreformi ajutine komisjon otsustas esmaspäeval Keila vallavanema Jaan Alveri ettepanekul alustada ühinemisläbirääkimisi naaberomavalitsustega. Komisjon esitab vastava eelnõu volikogule, see peaks tulema arutlusele volikogu järgmise nädala istungil. Jaan Alveri sõnul looks enam kui 23 000 elanikuga omavalitsus uue väljundi taotlemaks riigigümnaasiumi rajamist Keilasse.… Loe rohkem »