Verekeskus korraldab Lihulas selle aasta esimese doonoripäeva

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

verekeskusLihula Teataja  kirjutab, et Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama esmaspäeval, 14. märtsil kell 11.00-14.30 Lihula kultuurimajas toimuvale doonoripäevale.

„Lihulas doonoripäeva korraldamine on alati südantsoojendav, sest siinsed doonorid on selline väike ja mõnus kogukond, kes on alati meie doonoripäevi rõõmsameelselt ja rohkearvuliselt külastanud,“ ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Johtuvalt haiglate tellimustest, on viimasel ajal eriti suur nõudlus 0, A ja B reesusnegatiivse vere suhtes, kuid täiendamist vajavad ka kõigi teiste veregruppide verevarud. „Kõik endast ja teistest hoolivad inimesed on väga oodatud!“ julgustas Lomp doonoripäeval osalema.

Terve, puhanud ja söönud

Viimati olime Lihulas doonoripäevaga eelmise aasta 23. novembril ning siis külastas meid 54 inimest, tervislik seisund lubas verd loovutada 45 doonoril ning kokku saime üle 20 liitri hinnalist verd.

„Täname kõiki verd loovutanud inimesi ning loodame südamest, et selle aasta esimest doonoripäeva väisab samuti rohkelt Lihula doonoreid,“ toonitas Ülo Lomp.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaan
7 aastat tagasi

Imege nüüd Lihula rahvas verest ka tühjaks!!!!!

POOK
7 aastat tagasi

ainult enne pinsipäiva…sest siis on alkoholi vaba verd loota…