Haapsalu vehklemishalli ehituse hanke võitis Nordlin Ehitus OÜ

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tarmo Tuisk Foto Arvo TarmulaHaapsalu Spordibaaside juhataja Tarmo Tuisk. Foto: Arvo Tarmula

Riigihanke „Haapsalu vehklemishalli projekteerimis-ehitustööde peatöövõtt“ hankekomisjon tunnistas täna hankevõitjaks Nordlin Ehitus OÜ.

Nordlin Ehituse pakkumus oli kümnest hankel osalenust ka kõige odavam – 825 491,71 eurot.

Haapsalu Spordibaaside juhataja Tarmo Tuisk ütles Lääne Elule, et alapakkumist ei tohiks karta olla. „Me tegime analüüsi ja võrdlesime Nordlin Ehituse pakkumuses kõiki ridu, kas on teiste pakkujate keskmisega võrreldes suuri vahesid. Kõikumine jäi 10-15 protsendi vahemikku, nii et suuri hälbeid ei olnud.“

Vehklemishalli ehitamise õiguse eest võistlesid omavahel AS Parmeron, AS Remet, OÜ Ehto, Riito Ehitus AS / Sand Ehitus OÜ, AS YIT Ehitus, Ehitus5ECO OÜ, OÜ Nordlin Ehitus, Wesico Ehitus OÜ / Wesico Projekt OÜ, OÜ Astlanda Ehitus ja AS Eviko. Kõige odavama pakkumuse hind on 825 491, kõige kõrgem pakkumus 1 078 300 eurot.

Haapsalu pole Nordlin Ehituse jaoks sugugi võõras koht. Näiteks tegi ettevõte kapitaalremondi Vikerkaare lasteaias ja on olnud osaline ka teiste Haapsalu spordirajatiste valmimisel. Tuisu sõnul rääkis nende kasuks ka see, et alltöövõttu teeb Nordlinile firma, kes on varem projekteerinud Haapsalu lasketiiru konstruktsioonid. „See on suur pluss, et nad kasutavad sama firma teenuseid, kes on siinsete asjadega juba kursis,“ märkis Tuisk.

Ta lisas, et vehklemishalli puhul on eriti tähtsal kohal spordihalli spetsiifiline sisustus nagu näiteks põrandad ja vehklemisrajad, mille tegemiseks on Nordlinil alltöövõtu pakkumise võtnud OÜ-lt Stigmar, kes on varem teinud Haapsalu spordihoone väljakute põrandad, korvpallikonstruktsioonid ja muid taolisi töid. „Nendega on meil seega kogemus olemas ja me oleme nende tehtuga rahule jäänud,“ ütles Tuisk.

Hankekomisjoni otsust on võimalik vaidlustada kuu lõpuni. Tuisk avaldas lootust, et seda siiski ei juhtu ja ehitus saab aprillis lahti minna. Sellisel juhul saab uus spordihall valmis oktoobris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uudo
8 aastat tagasi

Mida Te siin räägite kes kellele võlgu Promenaadi ehitajad jõid oma töökohad maha,tean kolme meest mille eest nad palka tahtsid.Ja mis puudutab spordihoone ehitust,tulgu ja tehku oma töö ümbrr seintes praod,veetorud järjest lõhkevad.Kas kellelgi on midagi vehklejate vastu.EESTLANE ära ole õel vaid toeta sporti.

Ruts
8 aastat tagasi

Nordlin möllab praegu Lääne-Virumaal ühel objektil. Alltöövõtjad nutavad tellija juures omaraha taga. Ega siingi asi parem ei saa olema.

vanamutt
8 aastat tagasi

Küll on tore meil Haapsalus.Laseme ehitata mida iganes aga söiduteed lass
lagunevad edasi???

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Ikka samad skeemid. Mäletan kuidas uue spordihoone ehitusel alltöövõtjad rahadest ilma jäid, mäletan kuidas Promenaadil töö tegijatele kott pähe tõmmati.
Quo vadis, Haapsalu???

Medja
8 aastat tagasi

Haapsalu ju muda pealinn…
Te härrased sõitke lapsevankriga milles on 1.kuune titt kõik tänavad läbi…
tehke palun need korda,,

uudo
8 aastat tagasi
Reply to  Medja

Vale koht kus palute teid parandada,pöörtuge Linnavalitsuse poole.

Haapsalu
8 aastat tagasi

Igal Eesti riigihankel peab kohe sita maitse olema, muudmoodi lihtsalt pole võimalik asju ajada

Medja
8 aastat tagasi

ikka kõige odavam…

Hm
8 aastat tagasi

Huvitav mis see Kuhi pildil teeb?- hakkab vehklemishalli ehitama vôi?- ta ju tennisist

Athos
8 aastat tagasi
Reply to  Hm

Naised saunas rääkisid, et tennisel ruumi vähevõitu. Kergejõustikult varastati terve hall…nüüd noolivad vehklejatelt lisa! 🙂

Kohutav
8 aastat tagasi

Lôhnab jama jàrele-.kas oda tuleb ka parem?

Haapsalu
8 aastat tagasi

Kõige odavam pakkumine, kas kõige hullem kvaliteet või jäävad alltöövõtjad rahast ilma, muidu välja ei tuleks.
Miks muidu valiti selline firma kellel on kustutamishoiatus peal juba

??
8 aastat tagasi
Reply to  Haapsalu

Kust otsast neil kustutamis hoiatus? Täitsa ok taust on firmal

mats
8 aastat tagasi
Reply to  Haapsalu

Tõesti,tõesti! Hoidke silmad kürvad lahti,muidu on samad jamad kaelas nagu promenaadi ja lastekodu ehitustel,et oma palkka pidi saatma naise, lapsega vankris ,100 EEK nädalas, palumas käima!Täielik sürr!