Haapsalu ja Ridala panid ühinemisnõupidamisel paika juhtivkomisjonide liikmed

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu ja Ridala ühinemisläbirääkimised Foto Arvo TarmulaHaapsalu linna ja Ridala valla esindajad said ülevaate, millised ülesanded nende ees seoses liitumisega seisavad . Foto. Arvo Tarmula

Eile oli Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemisläbirääkimiste nõupidamine, kus riigi määratud ühinemiskonsultant Kersten Kattai tutvustas liitumise tegevus- ja ajakava.

Kattai ütles, et mõlemal omavalitsusel tuleb enne jaanipäeva ära teha suur tükk tööd – selleks ajaks tuleb formuleerida kokkulepped kõikides valdkondades, mis lähevad kirja ühinemiskokkuleppesse. Selleks moodustakse ühinemise juhtivkomisjon ja valdkonnakomisjonid, mis vastavate teemadega tegelema hakkavad.

Juhtivkomisjoni koosseisus lepiti eile kokku, mõlemad omavalitsused nimetasid komisjoni neli põhiliiget. Haapsalut hakkavad juhtivkomisjonis esindama Urmas Sukles, Lauri Väli, Heikki Sool ja Erko Kalev. Linnapea Urmas Sukles märkis, et ka opositsioonil peab juhtivkomisjonis koht olema – asendusliikmeks saab Merle Mäesalu.
Ridala vald saadab juhtivkomisjoni Toomas Schmidti, Igor Pogodini, Reimo Nebokati ja Olev Peetrise. Asendusliikme nimi jäi lahtiseks.

Valdkonnakomisjone saab olema neli: sotsiaal- ja tervishoiu komisjon, hariduskomisjon, finants- ja majanduskomisjon ning kultuuri- ja spordikomisjon, mille koosseisud otsustatakse ära nädala jooksul.

Lisaks tuleb kokku leppida, kuidas hakatakse avalikkust ühinemisprotsessi kulgemisega kursis hoidma. „Minus soovitus on teha kõiki asju nii avalikult kui võimalik. Aprilli alguseks võiks see küsimus selge olla,“ ütles Kattai.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments