Galerii: „Valeühenduse” proovis suurel laval käis „Ringvaate” võttegrupp

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hetki proovist. Arvo Tarmula fotod

Läänemaa ühisgümnaasiumi muusikali „Valeühendus” eisetenduse-eelsed proovid kultuurikeskuse laval käivad täie hooga.

Täna pärastlõunal käis „Valeühendusest” Haapsalus saatelõiku tegemas ka ERRi „Ringvaate” võttegrupp.

Kella kahe paiku pärast lõunat on kultuurikeskuse lava (võhiku silmale tundub, et) valmis ehitatud, etenduseks, nii nagu peab, ja täis noori, mopid käes. Valgus on peal, kõik on väviline, mopid helendavad, kõik on nagu päris. Bänd on tõepoolest tõstetud kahe meetri kõrgusele, nagu lavastaja Kai Tarmula ükskord lubas. Tagaseinale joonistub hiiglasuur nutitelefon, ekraanil peategelaste Mia ja Silveri sõnumid teineteisele. Sedagi, et suur osa teksti käib sõnumitega, on Kai ükskord rääkinud. Nüüd on näha, kuidas see etendusel välja nägema hakkab.

Suurem summ noori on laval tagapool, ees seisab üks, siis teine, kolmas… Hargneb jaburavõitu dialoog kellegagi saali sügavuses.

„Number üksteist!” – „Mis ma räägin?” – „Räägi anekdooti!” – „Number kaksteist” – „Kellega sa räägid?” – „Ma räägin iseendaga!”  – „Number kolmteist!” – „Ma räägin Saaremaa kiviaedade mõjust loomakasvatusele Paides!”

Kui päris aus olla, siis meenutab see kõik natuke septembrikuist kästingut, kui osalisi alles valiti…

Otse loomulikult pole tegemist muusikali dialoogiga. Nagu arvata võis, käib peamikrofonide proovimine, esimest korda, osalised on nummerdatrud, või siis mikrofonid, ja nii kamandabki saladuslik mees helipuldi tagant noori kordamööda ette, et räägitagu mida iganes, peaasi, et heli saaks paika. Muidu on kõik vaikne. Ei laulu, ei tantsu, ei lavastaja Kai valju häält.

Kai seisab tehnikapuldi läheduses ja ütleb, et vaikus enne tormi. Et piinarikas vaikus. Et ega see peamikrofonide proovimine mingi lõbus asi ole. Pigem tüütu rutiin. Asi, mis tuleb ära teha. Et „Ringvaate” võttegrupp tegevat parasjagu tiiru linna peal, st käivat külas Kuuse tänava koolis ja ühisgümnaasiumis.

Kella poole kolme paiku jõuab võttegrupp eesotsas reporter Christel Karitsaga kultuurikeskuse saali. Operaator seab kaamera üles, Kai arutab Karitsaga väheke aega ja kamandab siis noored seda ja seda stseeni ülesvõtmise jaoks ette mängima. Stseen hakkab juba peaagu et pihta, aga siis avastab Kai lavalt noorte seast pilte tegeva Arvo Tarmula ning kamandab tolle lava pealt maha.

Stseen hakkab pihta, kaamera võtab. Uuesti. Nii läheb kella kolmeni välja, vahele intervjuud lavastaja jt tähtsate tegelastega. Õhtupoolikul algab esimene päris proov suurel laval. Esietenduseni on jäänud kaks päeva.

IMG_0144 IMG_0155 IMG_0159 IMG_0177 IMG_0185 IMG_0193 IMG_0198 IMG_0202 IMG_0213 IMG_0221 IMG_0230 IMG_0237 IMG_0241 IMG_0248 IMG_0266 IMG_0281 IMG_0283 IMG_0303 IMG_0315

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Wow!
6 aastat tagasi

Eilne esietendus oli mega! Minge kindlasti vaatama, te ei kahetse seda!

Eisaaaru
6 aastat tagasi

Teatris käimine ikka näitab, kas oled kultuurne või mitte, aga tõsi, et kultuuril on sada nägu. Hetkel me räägime konkreetsest üritusest. See on teater ja teatris on ikka igasuguseid tükke. See nüüd ei ole küll kõige hullem neist. Ja teistele, kes arvavad, et noored on hukas ja ei peaks sellise asjaga tegelema, siis teie vaadake on lapsi ja teisi lähedasi, et nemad ikka mängiksid ja vaataksid nende eale kohaseid mänge/multikaid/filme jne. Alustage ikka endast 🙂

Eisaaakaaru
6 aastat tagasi

Teatris käimine või mittekäimine näita midagi kultuurituse kohta. Kultuuril on sada nägu. Teater on yks kuktuuri primitiimsemaid vorme

Eisaaaru
6 aastat tagasi

Ei tea kas siin on mingi kadedus õhus? Noored inimesed tublid, tantsivad-laulavad, loe: näitlevad. Kahju, et te ei ole nii andekad 🙂 Kas teatris olete kunagi käinud? Millised kultuursed inimesed!

Täpselt nii et hukas
6 aastat tagasi

Seda kinnitab ka statistika sest enamus neist ei ole võimelised kohaliku kogukonna arengusse panustama ja lahkub läänemaalt. Pele sellist alateadvuse kallal töö tegemist pole saa ka mingi ime.

juss
6 aastat tagasi

APPIIIIII!!!!!!!!! NOORED ON HUKKKKKASSSSS!!!!!!!!!!

veteranile
6 aastat tagasi

Nii see (kooli)muusikalides tavaliselt käib jah. Käsikäes muusika ja tantsuga. Ehk on siis stiilipuhas?!

lugeja
6 aastat tagasi
Reply to  veteranile

Ehk siis stiilipuhas vennatapusõjaks ettevalmistamine laulu ja tantsuga. Huvitav kas see juhendaja ise ka aru saab millega tegelikult tegeleb ja milleks lapsi ette valmistab ja kas selles muusikalis osalevate laste lapsevanemad ka teavad millist ajupesu nende laste kallal tehakse.

veteran
6 aastat tagasi

Muusikal on jälle sellest, kuidas kaks noorte kängi omavahel kaklevad ja kuidas nende kängide liidrid omavahel rivaalitsevad. Et asi inimlikum oleks siis natuke armastust vahele. Üldiselt käib kodusõjaks ettevalmistus.