0

Politseinikud kontrollivad täna sõidukijuhtide joovet

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Politseilogo

Täna, 7. märtsi hommikul kontrollivad politseinikud kogu Eestis suuremat sõidukijuhtide kainust.

"Üleriigilisi kontrolle läbi viies tabame alati juhte, kes ei ole kained hommikul rooli minnes," rääkis Politsei-ja Piirivalveameti vanemkomissar Riho Tänak. "Kui alkoholi on tarvitatud eelmise päeva hilistundidel, ei pruugi keha jõuda seda hommikuks läbi töötada. Juht peab enne autoga sõitmist olema veendunud oma kainuses."

"Ebakained sõidukijuhid on ohtlikud kõikidele liiklejatele. Nende reaktsioon on häiritud ning tegelikkus moonutatud, samuti hinnatakse oma võimeid üle,” märkis Tänak. "Joobes juhte saab karistada rahatrahvi, juhtimisõiguse äravõtmise või sõiduvahendi konfiskeerimisega. Lisaks saab taotleda nende aresti."

Selle aasta kahe esimese kuuga on tabatud 1030 joobes juhti. Jaanuaris ja veebruaris toimus nende süül 16 liiklusõnnetust, milles said vigastada 21 inimest. Käesoleval aastal on peaaegu iga kümnenda liiklusõnnetuse põhjustaja olnud joobes. 2015. aastal tabati 7878 joobes juhti, neist 280 olid narkojoobes. Samal aastal toimus 1359 inimkannatanuga liiklusõnnetust, millest 138 olid põhjustatud joobes juhi poolt. Nendes õnnetustes sai vigastada 182 ja hukkus 15 inimest. Puhumisreidid toimuvad 7. märtsi hommikust pärastlõunani.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz