Ahhaa teadusteater tuleb Haapsalu Nikolai kooli

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto_Haapsalu Nikolai Kool Foto: Eesti PandipakendHaapsalu Nikoali Kooli õpilased. Foto: Haapsalu Nikolai kool

Haapsalu Nikolai kooli õpilased võitsid aktiivse osalemise eest keskkonnahariduse projektis AHHAA teadusteatri etenduse nende oma koolis. Projektis osales kokku 42 vene õppekeelega kooli.

Eesti Pandipakend alustas sel õppeaastal keskkonnahariduse projektiga vene õppekeelega koolides, mille tarbeks koostati koolidele põhjalik riiklikku õppekava toetav õppekomplekt. Aktiivselt projektis osalenud koolide vahel loositi välja kolm AHHAA teadusteatri etendust, millest ühe võitsid Haapsalu Nikolai kooli õpilased.

Õpilaste keskkonnaalase teadlikkuse tõstmine on osa Eesti Pandipakendi poolt 2012. aastal algatatud haridusprojektist, mille raames selgitatakse noortele loodushoiu olulisust. Eelmisel aastal pandi koostöös näitleja Ott Sepaga kokku õppevideod ja materjalid, mis lihtsustavad pandipakendite taaskasutamise teema käsitlemist koolitundides. Sel aastal jätkus projekt vene õppekeelega koolides.

„Laste keskkonnaharidusse panustamine on meie jaoks oluline prioriteet. Usume, et see on parim võimalus kasvatada keskkonnateadlikke ning puhast loodust- ja elukeskkonda väärtustavaid inimesi. Meil on väga hea meel, et ligi poolsada vene õppekeelega haridusasutust tuli sel aastal projektiga kaasa ning tublid õpetajad on jõudnud olulisi teadmisi jagada juba 1600 lapsele,“ ütles Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal.

Raali sõnul jätkab Eesti Pandipakend erinevate haridusprojektidega ka järgmisel õppeaastal, sest laste keskkonnateadlikkuse suurendamine ei ole ühekordne tegevus, vaid järjepidev protsess. „Eesoleval õppeaastal loodame teavitustööga jätkata lasteaedades, sest taaskasutust puudutavate teemadega on oluline alustada juba enne kooli. Sedasi ei jää vanad pakendid aastasadadeks meie elukeskkonda reostama, vaid sõltuvalt materjalist valmistatakse nendest uued joogipudelid, moosipurgid ja riideesemed.“

Koolid saavad õppekomplekte tellida ka praegu. Selleks tuleb vaid Eesti Pandipakendiga ühendust võtta aadressil info@eestipandipakend.ee.

Õppematerjalide kodulehekülg koos videotega asub siin

Loodussõbraliku kooli projekti esimesest etapist 2012. aasta sügisel võttis osa 70 kooli üle Eesti, kes kogusid üheskoos kokku 44 000 pandipakendit. 2013. aastal tutvustati ligi 3500 õpilasele pandipakendite käitluskeskuses loodussäästlikku mõtteviisi ja pakendite taaskasutusvõimalusi. Eelmisel õppeaastal saatis Eesti Pandipakend välja 220 eestikeelset õppekomplekti 135 haridusasutusele üle Eesti ning kõigest mõne kuuga osales tundides üle 4000 lapse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments