0

Galerii: president andis üle teenetemärgid, Läänemaalt said Holmberg ja Baumann

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

President Toomas Hendrik Ilves andis teisipäeval Tallinnas Vene teatris üle riiklikud teenetemärgid, Läänemaalt said riikliku autasu Viigi kooli käsitööõpetaja Villu Baumann ja presidendi kantselei siseosakonna juht Erki Holmberg.

Läänemaalt pärit diplomaat, Eesti peakonsul Venemaal Signe Matteus Tallinna sõita ei saanud. Ilves määras teenetemärgi sel aastal 99 inimesele. Teiste hulgas sai ordeni näitleja Märt Avandi, kes mängis peaosa Soome-Eesti ühisfilmis "Vehkleja".

Teenetemärkide üleandmisel andis kontserdi Tallinna linnateatri meeskvartet, samuti esinesid Liis Lass ja Aleksandr Ivashkevitsh. President pidas kõne.

Meie riik on rahvaarvult väike ning Eestis ja Eestile on igaühe panus eriti oluline ja ka eriliselt nähtav, tõdes president Ilves. Ta meenutas, kuidas üks tänavustest teenetemärgi saajatest on arhitekti lennukusega kirjeldanud, et kui teenetemärk oleks maja, siis kindlasti igalt poolt ja ümberringi klaasist; väga läbipaistev, natuke ülevalgustatud ja selle maja keldrisse läheb üks trepp, mis viib sooja pehmesse tuppa.

„See on minule siiski pigem kirjeldus teenetemärgi saajatest. Nii saaks ju kirjeldada teid, keda Eesti tänab ja tunnustab iseseisvuspäeva eel,“ ütles riigipea. „Teie olete nähtaval ja seisate valguses oma kutsetöös või kogukonna edendajatena. Nii on ka Eesti sõprade ja toetajatega kaugemal, kelle tegevus on muutnud Eestit nähtavamaks, kuuldavamaks ja turvalisemaks.“

„Teie hingega tehtud töödest ja tegemistest oma valdkonna, kodupaiga ja terve Eesti jaoks saabki kokku see, mis meid edasi viib. Mis Eestit edasi viib. Teie teete meie maa ja meid kõiki palju suuremaks. Tugevamaks. Paremaks,“ sõnas Ilves.

„Üks teie seast on lühikesse kujundisse kokku võtnud hoolivuse ja märkamise, mis teid kõiki ühendab: see on soov ja oskus ka sipelgale teed anda,“ rõhutas riigipea.

Ta tänas teenetemärgi saajate perekondi ja sõpru, nende kindla toetuse eest: „Lähedaste mõistmine on see tugi, mis aitab teil anda rohkem, kui seda nõuab igapäevane ametijuhend või tavapärane tegevus.“

Fotod: Peeter Langovits

president f langovits01 president f langovits02 president f langovits03 president f langovits04 president f langovits05 president f langovits06 president f langovits07 president f langovits08 president f langovits09 president f langovits10 president f langovits11 president f langovits12 president f langovits13 president f langovits14 president f langovits15 president f langovits16 president f langovits17 president f langovits18 president f langovits19 president f langovits20 president f langovits21 president f langovits22 president f langovits23 president f langovits24 president f langovits25 president f langovits26 president f langovits27 president f langovits28 president f langovits29 president f langovits30 president f langovits31 president f langovits32 president f langovits33

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz