0

Märjamaa volikogu lükkas Kullamaa kutse tagasi

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Märjamaa Maarja kirik

Märjamaa Maarja kirik.

Märjamaa vallavolikogu otsustas teisipäeval, et ei võta vastu Kullamaa ettepanekut alustada liitumiskõnelusi Läänemaa kõigi omavalitsustega.

Märjamaa tegi mullu novembris Kullamaale ja Vigalale ettepaneku alustada konsultatsioone ja senistel kohtumistel on kolme valla ühinemist ka arutatud, märgib Märjamaa volikogu oma otsuses.

Nüüd aga tegi Kullamaa volikogu ettepaneku alustada kõnelusi ainult Märjamaale ja jättis Vigala valla välja. Märjamaa aga ei näe võimalust ilma Vigalata Kullamaa ettepanekuga liituda. Märjamaa volikogu meelest ei ole side Läänemaaga enam nii tugev, et liituda. Küll aga on Märjamaa Vigala valla inimestele pendelrände sihtkoht, Märjamaal käiakse tööl ja tarbitakse sealseid teenuseid.

Lõpuks leiab Märjamaa volikogu, et läbirääkimised on üldse ennatlikud, sest haldusreformi seadus on alles eelnõu ja menetluse staadiumis.

Kullamaa volikogu tegi 14. jaanuaril kõigile Läänemaa omavalitsustele ja Märjamaa vallale Raplamaalt ettepaneku alustada kõnelusi ühe maakonna suuruse omavalitsuse moodustamiseks. Kullamaa ettepanekule on juba eitavalt vastanud Lääne-Nigula, eitav vastus tuleb arvatavasti ka Haapsalust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz