LIhaveis. KATRIN PÄRNPUU
Eestis populaarsust koguva talukauba vahendusplatvormiga on liitunud esimene talu ka Läänemaalt, teatas Elo Johanna Kuklane õpilasfirmast Sibis.
Kruundi talu tegeleb põhiliselt teravilja- ning rapsikasvatusega, kuid samuti ka lihaveistega. Kruundi talus on juba paarkümmend aastat puhtatõulisi herefordi lihaveiseid kasvatatud. Talul on kasutada ligi 1000 hektarit maad ning kari suureneb pidevalt, praegu on umbes 250 lihaveist.
Õpilasfirma Sibise nutikas talukaupade tellimislahendus annab linnainimesele võimaluse kiirelt talukaup kohalikelt väiketootjatelt koju tellida. Sibise eesmärk on propageerida talutoodangut ja värsket puhast toitu. Talu perepoja Jorma Tamme sõnul liitusid nad Sibisega lootuses, et ehk on Eestis inimesi, kes kvaliteetsest ja eestimaisest veiselihast veel lugu peavad ning seda otse tootjalt endale soetada soovivad. „Lootus on, et süsteem ilusti Eesti inimestes kasutust leiaks ning kliendibaas ja tootjate maht suureneks,” Tamme.
ei ole absoluutselt kallis kui arvestada,palju maksab lihaveise kilo,vorstid tehtud käsitööna ja kui vorst ei sisalda sulfaate,kondijahu ega muud jama……..kes vingub võib ju alati masstoodangu solki osta…..ei hakka rääkimagi mismoodi seda vorstiks nimetatavat ollust tehakse……..ettevõtjatele aga edu 🙂
Artikkel võiks anda juhised, kuidas kaupa tellida saab.
Ärge nalja tehke, kümne euri eest saate rupskeid ainult.
10 euri….päris kallis…jaa ega tea kui palju sinnagi liha pannakse
ei ole ju kallis!!!
Tublid! Tegelikult on palju tarbijaid, kes otsivad ehedat talukaupa ja see on tõusev trend.
To viira, loe artikkel läbi enne, kui lõõritad 10€ kilo. Tegemist on kvaliteetse toodanguga, maximast saad odavat cräppi osta.
No, selge pilt kohe! 10€ kilo!
no see 10 eur pole ju üldse kallis – vaata jahuseguste keeduvorstide hindu, kus liha on vorstitegemise ajal lähedaloleval laual olnud
Hindadest muidugi ei sõnagi, sest siis kaob asjal mõte!
ole vait lihtsalt
Eks ole nii, et kui ikka lugeda ei oska, siis paljud asjad jäävadki teadmata ja arusaamatuks.