0

Kohus algatas AS Tere saneerimise

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

TereLogoHarju maakohus algatas neljapäeval AS Tere avalduse alusel ettevõtte saneerimismenetluse, kirjutas Poostimees.

Kohus tutvus kolmapäeval AS Tere saneerimisavaldusega ning otsustas neljapäeval alustada saneerimismenetlust, ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Vastavalt seadusele algatab kohus saneerimismenetluse, kui ettevõtja avaldus vastab nõuetele ning kui sellest selgub, et tulevikus on tõenäoline firma maksejõuetuse tekkimine, et ettevõte vajab saneerimist ning ettevõtte jätkusuutlik majandamine on pärast saneerimist tõenäoliselt võimalik.

Tere kuulub Oliver Kruudale ja kuigi tööstus tootis möödunud aastal kasumit, on ettevõttel eelmise aasta lõpu seisuga üle 30 miljoni euro suurune võlakoorem pankadele ja lisaks 13 miljoni suurune võlg tarnijatele, kellest on enamus piimatootjaid, vahendas ERRi uudisteportaal.

Postimehe andmeil töötab aktsiaseltsis Tere enam kui 400 inimest. Toodetakse üle 150 toote. Tuntumad kaubamärgid on Tere, LaCrema, Hellus, Haps, Merevaik, LaFresca, Emma, Kohuke ja LaBudino. Tootmisüksused Viljandis ja Põlvas, tütarettevõtteks on Meieri Transport.

Äriregistri andmetel kuuluvad ettevõtte aktsiad Nordea Bank AB Eesti filiaalile. Ülemöödunud aastal teenis Tere AS 86,5 miljoni euro suuruse käibe juures 3,2 miljonit eurot kasumit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz