Pruulikoda KOLK alustas esmaspäeval Uuemõisas õlle tootmist.
“Alustame ameerika-tüüpi heleda ja värskendava nisuõllega Pearl Harbor, mis on maitsestatud jaapani humalatega ja mis ka mulle endale kõige rohkem meeldib,” ütles pruulmeister Peeter Kolk. Esimesel aastal on plaanis toota neli tuhat liitrit õlut kuus.
Pruulikoda kasutab eritellimusel valmistatud seadmeid ning Eestis projekteeritud ja ehitatud tipptasemel juhtimisautomaatikat, mis tagavad KOLKi käsitööõllele kõrge kvaliteedi.
Tööd saab esimesal aastal neli inimest.
Pruulikoda KOLK kasutab õlle tootmisel taastuvat soojusenergiat, mis tuleb Uuemõisa kaltamajast. Õlletootmise kõrvalsaaduse, õlleraba, söövad ära Linnamäe lihaveised. See lisab KOLKi õlledele tugeva keskkonnasõbraliku „järelmaitse“.
Pruulikoja KOLK käivitamiseks kulus üksteist kuud. “EAS ja Läänemaa Arenduskeskus olid abiks starditoetusega ja muidu hea nõuga,” ütles ärijuht Tiit Kolk. “Oleme rõõmsad – uued head õlled on kohe tulemas!“
Osaühing Aablu, kellele pruulikoda KOLK kuulub, asutati möödunud aasta märtsis Eesti eraisikute poolt. Pruulikoda rajati Uuemõisa, endise Haapsalu KEKi tootmishoonesse.
oleks ka nhuviline degusteerima…
Huvitav,et paar aastat tagasi hr Kolk kirjutas, et EAS alkoholiäri ei toeta, kas nüüd on siis midagi muutunud?
Toetatakse väikepruulikodasid, juustutegijaid ja muid pisemaid tegijaid. Mina olen juba pikemat aega oma keldris endale märjukest teinud ja võin ka kümne aasta pärast oma hindamatud veinid välja tuua
Eritellimusel valmistatud seadmed, tipptasemel juhtimisautomaatika. Käsitööõlu????????
Hea tähelepanek !!!
Ja veel, mida teevad need 4 inimest kuu aja jooksul? Ilmselt on nad tööl osalise tööajaga.
EAS nõuab mu teada täistöökohtade loomist. Selle õlle letihind tuleb ilmselt üüratu.
Päris suur õllesõber see KOLK kui 4000L nelja töötajaga kuus ära rüüpavad. ;))
Kas spetsialistid kutsutakse ka mekkima esimest laari?