0

Eriolümpia ühendus tänab homme Haapsalus parimaid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Homme, 18. veebruaril kl 12 on Haapsalu kultuurimajas Eesti Eriolümpia (EO) Ühenduse tänuüritus, kus tänatakse parimaid ja rõõmustatakse ühiste õnnestumiste üle.

Üritusele on igast EO liikmesasutusest palutud parim mees- ja naissportlane, nende juhendaja ning asutuse juhtkonna esindaja. Kutsutud on ka kõik Los Angelese maailmamängudel ja teistel rahvusvahelistel suurvõistlustel osalenud sportlased (26 sportlast ja 8 treenerit). 

Tänavu on tähtsündmus 2.-3. märtsil Otepääl toimuvad V Rahvusvahelised Eriolümpia Talimängud. Aastaringselt korraldab ühendus võistlusi ja liikumispäevi 15 spordialal, osaletakse aktiivselt rahvusvahelistel võistlustel.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele, kuhu kuulub 4,4 miljonit sportlast 177 riigist. EO Eesti Ühendus on asutatud eesmärgiga aidata kaasa Eesti vaimsete- ja liitpuuetega inimeste sporditegevuse edendamisele. Sport ja sellega kaasnevad positiivsed saavutused ning emotsioonid on andnud motivatsiooni ja tegutsemisrõõmu nii võistlustel osalejatele kui ka juhendajatele. Organisatsioonil on 40 liikmesasutust ja Eriolümpia tegevuses osaleb ligi 2000 juhendatavat. Eriolümpia on ühtlasi ka ülemaailmne sotsiaalne liikumine, mille eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust.

Tiina Möll

EO Eesti Ühendus

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz