Riigi rahakoti sisu tehti avalikuks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

riigiraha Foto: riigiraha.fin.ee ekraanitõmmis

Aastal 2014 avatud kohalike omavalitsuste finantsinfot avalikustav riigiraha.fin.ee rakendus on tänaseks astunud sammu edasi. Lisandunud on keskvalitsuse ja muude valitsussektorisse kuuluvate üksuste andmed. Keskkonna abil on võimalik kasutajal näha, kust riigi raha tuleb ja kuhu läheb, teatas rahandusministeerium.

„Teadaolevalt on tegemist maailmas unikaalse keskkonnaga, kus kasutajal on võimalik saada infot riigi rahakoti kohta ühest kohast ja seda ametnikuga praktiliselt samaaegselt,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas.

„Avalikult kättesaadavad andmed aitavad parandada riigi läbipaistvust, suurendavad ühiskonna teadlikkust ning soodustavad huvigruppide kaasa rääkimist otsuste tegemisele,“ lisas minister.

Jätkuvalt on tegemist avalikuks kasutamiseks loodud tööriistaga valitsussektorisse kuuluvate üksuste finantsinfo uurimiseks. Seda nii kodanikele üldiste ülevaadete saamiseks, kust riigi raha tuleb ja kuhu läheb kui ka nõudlikumale spetsialistile tööks vajaliku info leidmiseks.

Kohalike omavalitsuste andmeid on riigiraha rakenduses 2014. aasta aprillist kuni 2015. aasta lõpuni vaatamas käinud 8000 erinevat kasutajat 14300 korral. Kasutajad on teinud 0,3 miljonit päringut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments