0

Lääne Elu paberleht neljapäeval, 4. veebruaril

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lel0402001

Reportaaž Ridala volikogu istungist: Kas keegi kooli eest ka seisab?

Ridala volikogu istung oli kirglik, ükskõik mille arutelu käis, jõudis see lõpuks ikkagi välja selleni, kas Uuemõisa loss tasub korda teha, ja kas Haapsaluga võib ühineda.

Ridala volikogu võttis üleeile pika vaidlemise ja kahe hääletuse järel ülinapi ülekaaluga vastu otsuse panna müüki vallale kuuluva soojafirma Uumõisa Teenuse kõik aktsiad. Uuemõisa Teenuse aktsiad on kavas võõrandada kirjalikul enampakkumisel alghinnaga üks miljon eurot.

Ridala valla haldusreformi komisjoni juhtiv Olev Peetris tunnistas volikogule komisjoni tööst aru andes, et tema on skeptiline kogu maakonda hõlmava omavalitsuse suhtes. „Ei kujuta ette, kes seda monstrumit juhtima hakkab,” ütles Peetris. Küll aga oli Peetris positiivne Haapsalu linnaga ühinemisel.

Kirimäe lihatööstuse naabrite kaevuvesi on reostunud 

Kirimäe küla Rannarootsi lihatööstuse naabruses oleva talu kaevuvesi ei kõlba juua, seda ei saa isegi põrandapesuks kasutada.
„Probleem pole mitte ainult meil, ka naabrid kaebavad, et vesi ei kõlba enam juua,” ütles Tõnu talu perenaine Kaja Kaldmaa.

Tõnu talu kaevuvesi muutus jaanuari keskpaiku ühtäkki pruunikaks, vahutas ning lehkas kohutavalt.

„Proovide vastused viitavad värskele reostusele ja seda vett ei ole kindlasti soovitav tarvitada söögiks-joogiks ega ka mitte olmeveena,” teatas terviseameti Haapsalu esinduse vaneminspektor Lea Kiis.

Keskkonnainspektsioon peab välja selgitama võimaliku seose Rannarootsi lihatööstuse tegevuse ja salvkaevu vee reostumise vahel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz