Noarootsis tuleb esimene saunaralli

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

saunaralli

27. veebruaril peetakse Noarootsis teadaolevalt esimene saunaralli Läänemaal.

Noarootsi saunaralli üks korraldajaist Epp Loorensi sõnul on saunaralli eesmärk tutvustada inimestele Noarootsi valda. Samuti peaks saunaralli rikastama inimeste halli argipäeva. „Ei ole nii, et koguaeg on külm, pime ja vihmane,” ütles Loorens.

Loorens rääkis, et Noarootsi saunaralli erineb teistest Eestis korraldatavatest saunarallidest sellepoolest, et see ei ole kiiruse peale. Punkte saab sauna külastamise ja lisaülesande lahendamise eest. „Näiteks annab lisapunkti jääauku hüppamine või Noarootsi ajaloo tundmine,” tutvutas Loorens.

Loorensi sõnul on tänaseks kokkulepe saavutatud üheteist saunaomanikuga, kellest osad võõrustavad rallit mitme saunaga. Esindatud on erinevat tüüpi saunad, alustades telksaunast, lõpetades kümblustünniga. „Esialgu oli lootus, et tuleb ka suitsusaun, kuid kahjuks see variant langes ära,” nentis Loorens. Igas saunas peab viibima vähemalt viis minutit.

Saunavõtu võistlusele saab registreeruda kuni 20 võistkonda. Võistkonna suuruseks on korraldajad määranud neli liiget. Seda, et mõni saun mõnel hetkel ülerahvastatud oleks, Loorens ei karda. „Saunade vahemaad on pikad ja marsruute mitmeid,” sõnas Loorens.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Saunaline
8 aastat tagasi

Väga lahe!

Karuott
8 aastat tagasi

kui saunas midagi tõuseb siis tõuseb ka iive

Super!
8 aastat tagasi

Lõpuks ometi üks selline ka Lääne-Eestis!