Haapsalu ümbersõit lisati maakonnaplaneeringusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu ümbersõit kantakse Läänemaa maakonnaplaneeringu tugiplaanile, otsustasid tänasel nõupidamisel maakonnavalitsuse ning Haapsalu linna ja Ridala valla planeerijad.

„Märtsi keskpaigas peaks maakonnaplaneering minema avalikule arutelule,“ ütles Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja asetäitja Grete Kindel ja lisas, et selle tõttu toimuvadki arutelud, milliseid objekte oleks veel vaja maakonnaplaneeringu tugiplaanile.

Tugiplaanile on kantud näiteks Noarootsi püsiühendus ja Kiltsi tööstusala.

„Kui räägime Kiltsi tööstusalast, siis on vajalik, et Haapsalul oleks ümbersõit,“ selgitas Kindel ja täpsustas, et linnast ümbersõitu on vaja selleks, et tööstusala liiklus ei koormaks Haapsalut.

Kui algavad maakonnaplaneeringu arutelud, saavad dokumendid kättesaadavaks ka maavalitsuse veebilehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juku
8 aastat tagasi

Ikka oleks vaja ümbersõidu

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Linna läbiv liiklus ei ole nii suur,et vajaks ümbersõitu.Samas peaks ka arvestama sellega,et inimesi jääb meil ja meie ümbruskonnas veel vähemaks mille tulemusena linna läbivate veoautode arv väheneb veelgi.
Silla tegemiseks pole jõudu ja suviseks laevaühenduseks tuleks süvendada Tagalaht,et laev saaks silduda kuskil Kuursaali juures.
Kokkuvõtteks-teeme suured plaanid aga välja kukub nagu alati-raha põle ega ei tule!

to unustatud
8 aastat tagasi

Kui sa midagi ei tea, siis ära midagi oleta. 80-datel aastatel käis otsustamine hoopis teist moodi. Oli gen.plaan, oli ümbersõidu projekt, millel olid ka kõik kooskõlastused. Esiteks tuli vahele soov hakata ehitama uut haiglat linna piirile ja siis juba toimus riigipööre ning kõik läks uppi. Kadus kohe vajadus uuele haiglale ja hea oli, raha ka nagu ei ole, sest maanteeametil on olnud hoopis tähtsamaid objekte ja ikkagi oleme üks väheseid linnu, kus puudub ümbersõit ja transiit läbib linna.

unustatud+vana
8 aastat tagasi
Reply to  to unustatud

esimene osa õige, edasi tasub lugeda järgnevate aastate Töörahva Lippu ja Lääne Elu selle igihalja teema kohta, seal kõik kirjas , kes ja miks

unustatud vana
8 aastat tagasi

see ümbersõit oli linna gen. plaanis juba 80-datel, aga ridala ajas sõrgu vastu